Home > #Hoofdnieuws > 7 dagen om te overtuigen: Micra N-117 en Mazda3

7 dagen om te overtuigen: Micra N-117 en Mazda3

De Japanse merken waren ooit een buitenbeentje op de Europese automarkt, maar dat is vandaag ver verleden tijd. Ondertussen bouwen constructeurs als Nissan en Mazda prima wagens die voluit de concurrentie aangaan met de gevestigde Europese waarden. Autosportwereld.be voelde twee nieuwkomers aan de tand.
  • Nissan Micra N-117: de Micra… ooit een echte kleine stadswagen, vandaag een zeer leuke volwassen auto met meer meer verloren dan enkele jaren geleden de sportieve diesels van bijvoorbeeld Audi. 117 pk ligt er onder de motorkap van de Nissan Micra N-117, gepuurd uit een 1 liter turbomotor met drie cilinders. Met zijn amper 1.200 kilogram komen we uit op een aardige verhouding PK/Gewicht en dat laat zich voelen, zeker als je de stadsbom in toeren jaagt. Verder is deze Micra een volwassen auto waar zelfs lange afstanden perfect mee afgelegd kunnen worden.
  • Mazda3 Hatchback: deze directe concurrent van onder meer de Volkswagen Golf kreeg recent de reddot design award 2019 en niet zonder reden. De Mazda3 oogt bijzonder goed en dat geldt van binnen en van buiten. Voeg daar de prima SkyActiv benzinemotor aan toe en deze auto moet in uw shortlist staan als u in dit gamma wil gaan kopen. De Duitsers stropen hun mouwen maar beter wat meer op!
error: Alert: Content is protected !!