Home > Rally > ERC > ERC: finale EK Rally in Hongarije

ERC: finale EK Rally in Hongarije

Het Europese kampioenschap rally kent dit jaar zijn besluit in Hongarije. In de “Rally Hungary” (van acht tot tien november) vechten nog drie rijders om de titel, met de Brit Chris Ingram als favoriet.

op foto: Erdi Jr (©fiaerc.com)

Het evenement is geheel nieuw op de kalender. De Rally Hungary trekt naar het noord-oosten van Hongarije, vlakbij de Slovaakse, Roemeense en Oekraïense grens. Rallycentrum wordt Nyíregyháza (spreek uit n-jier-edzje-haaza), met 118.000 inwoners de grootste stad van de regio. In 2018 werd de wedstrijd al gereden als Nyíregyháza Rally in het Hongaarse kampioenschap. Er staan 211 kilometer, verdeeld over veertien klassementsproeven, op het programma en die moeten het verdict vellen over het ERC 2019.

De Brit Chris Ingram vertrekt met de beste papieren. Met de Skoda Fabia R5 Evo van Toksport WRT telt hij 19 punten meer dan de achtervolgers. Als de voormalige ERC3 Junior kampioen erin lukt om de titel te grijpen zal hij de eerste Brit zijn sinds Vic Elford in 1968 om de Europese titel te halen!

Maar zover zijn we nog niet want ook de Pool Łukasz Habaj, op de Skoda Fabia R5 van Sports Racing Technologies, heeft nog zijn kans te gaan. Hij kapitaliseert vooral op een goed seizoensbegin. Zelfs de Rus Aleksey Lukyanuk, Saintéloc Citroën DS3 R5, kan nog voor de tweede maal Europees kampioen worden. Maar net zoals voor Habaj geldt voor hem dat er zal moeten gewonnen worden, en dan moet worden gerekend op dat klein beetje tegenslag voor Ingram.

Vrijdag is er de shakedown en de kwalificatiesessie op de proef van Napkor, gevolgd door de ceremoniële start. Zaterdag en zondag worden de proeven afgewerkt.

error: Alert: Content is protected !!