Home > Moto > MotoGP > MotoGP: verwaaide kwalificaties op Phillip Island

MotoGP: verwaaide kwalificaties op Phillip Island

Er gebeurde veel in de MotoGP categorieën, en tegelijk weinig. De kwalificatiesessie voor de MotoGP werd uiteindelijk uitgesteld naar zondag.

(foto: ©motogp.com)

Er was al de 70° redding van Marquez, maar nog indrukwekkender was de handstand van Aegerter, die zo wist te ontlopen aan een highsider in Moto2. Het was uiteraard Moto3 die eerst de baan op mocht, een piste die geplaagd werd door veel wind en regenspetters vanuit de oceaan. Maar het was een oliespoor van KTM wildcard Shaw, dat ervoor zorgde dat een kluitje rijders tegen de vlakte gingen. Het zorgde voor een eerste rode vlag en de daaropvolgende regenbui voor een eerste lange onderbreking.

Een luwte in het stormweer liet toe om Q2 en daarna Q1 af te werken voor Moto3 met een besttijd voor Ramirez (Leopard) en een Aron Canet (Sterilgarde KTM) die zijn titelkansen levendig kan houden, vooral omdat Arbolino via Q2 naar de kwalificatie moest en in de eindefase dan nog benzinepech kende. Een dertiende plaats was het gevolg… Moto2 kon dan voor het grootste deel hun sessies afwerken, voordat een koude regenbui alle pogingen tot een tijd uitsloot. Maar Jorge Navarro (Betatools Speed Up) had toen al de pole kunnen verzekeren, voor Brad Binder (Red Bull KTM) en Luca Marini (SKY Racing Team VR46 Kalex). Puntenleider Alex Marquez vertrekt als zevende maar blijft alsnog voor aan zijn grote uitdager Thomas Luthi, uiteindelijk elfde.

MotoGP naar zondag

De vierde vrije sessie voor de  MotoGP begon onder een strakke wind, en meer regenflarden vanuit de zee. Toen Miguel Oliveira met de KTM daarna gewoon van de baan werd geblazen, haalde de raceleiding de rode vlag te boven. De wind wakkerde aan, regen viel her en der. De sessie werd afgelast wegens “track conditions” en uiteindelijk werd ook de kwalificatiesessie verschoven naar de zondag. Marc Marquez was de snelste op het moment dat de rode vlag viel. Maverick Vinales en de Yamaha waren de snelste in de drie reeds verreden vrije trainingen.

error: Alert: Content is protected !!