Home > Moto > Internationaal > WorldSBK Qatar: zorgt Cluzel voor de verrassing?

WorldSBK Qatar: zorgt Cluzel voor de verrassing?

Met Jonathan Rea al lang in het bezit van de titel, kunnen we ons tijdens het afsluitende Superbike weekend even buigen over het omkaderende World Supersport kampioenschap. Fransman Jules Cluzel ging al van de donderdagtrainingen vol zijn kans.

(foto: ©worldsbk.com)

Inderdaad. Voor één keer een foto van een Supersportrijder bovenaan. Jules Cluzel is de outsider als het op de titel in de 600cc Supersport categorie aankomt. Er wacht hem geen eenvoudige taak, zeker niet als Federico Caricasulo blijft aanklampen, zoals in de vrije trainingen. Cluzel (GMT94 Yamaha), was zeven tienden sneller dan de Italiaan op de BARDAHL Evan Bros. Yamaha machine. Ayrton Badovini sloot met de Pedercini Racing Kawasaki aan op de derde plaats. Titelfavoriet Randy Krummenacher ging met zijn BARDAHL Evan Bros. machine tegen het asfalt en moest na de sessie acht tienden toegenven op Cluzel, goed voor een voorlopige vijfde plaats.

In Superbike verraste Chaz Davies op Aruba.it Ducati voorlopig de toppers. Hij reed twee tienden sneller dan de nieuwe (en oude trouwens) wereldkampioen Jonathan Rea en zijn Kawasaki. Ducati teamgenoot Alvaro Bautista schoof als derde aan.

Vandaag zijn er nog kwalificatieritten voor Superbike, Supersport en Supersport300 en een eerste race voor de Superbikes.

 

error: Alert: Content is protected !!