Home > #Hoofdnieuws > Dakar: met Fernando Alonso

Dakar: met Fernando Alonso

Wat iedereen al wist, is vandaag in het rallycentrum van de WRC-proef in Salou bevestigd: Fernando Alonso start in de komende Dakar (5-17 januari).

© Foto: Toyota

Toyota Gazoo Racing hoopt uiteraard op een wereldtitel voor Ott Tänak in de buurt van Barcelona, maar met de komst van de tweevoudige wereldkampioen F1 naar de Dakar, was er dus nog groot nieuws. Alonso reed de laatste maanden met de Hilux van het Belgische Overdrive in diverse testen en stond al aan de start van de Rally van Marokko. De Spanjaard won ook tweemaal de 24 Uur van Le Mans met Toyota en wil dus nu beginnen aan een nieuw avontuur en dat samen met de Spaanse corijder Marcv Coma. Binnen het eigen team krijgt Alonso concurrentie van onder meer Nasser Al-Attiyah, Giniel de Villiers en Bernhard Ten Brinke.

error: Alert: Content is protected !!