Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: op kampioenenjacht

De autosport dit weekend: op kampioenenjacht

De hamvraag dit weekend is: worden Ott Tänak en Lewis Hamilton wereldkampioen? Voor de Brit is de kans groter dan voor de est, maar het is niet onmogelijk dat beide rijders zondag een feestje mogen bouwen, beide in een bar waar ze Spaans spreken, want de één zit in Salou, Spanje, de ander in Mexico.

Maar dat is nog niet alles voor dit weekend. Wereldkampioenschappen zijn er ook in Suzuka, met een manche van het WK voor toerwagens en in Australië, met de op twee na laatste manche van het MotoGP-kampioenschap. Het World Superbike kampioenschap kent zijn besluit in Qatar.

Verder in de autosport zijn er de laatste races van de VLN en de Super Formula (Suzuka), naast de afsluiter van de European Le Mans Series – met Sam Dejonghe – en de Michelin Cup, met Eric De Doncker. In Abu Dhabi is er dan weer het einde van de Eurocup Formula Renault.

Nationaal zien we de 24 Uur 2CV in Spa, met in het voorprogramma de BGDC. Regionaal is er de zeer gesmaakte “Garnalenrit”, deel van het VAS Rittensport kampioenschap, met vertrek en aankomst in Wingene.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/19/wrc-spanje-bij-winst-is-tanak-wereldkampioen/

error: Alert: Content is protected !!