Home > #Hoofdnieuws > Eurocup F. Renault: finale in de woestijn

Eurocup F. Renault: finale in de woestijn

De laatste afspraak van  2019 voor de Formule Renault Eurocup gaat naar het Yas Marina Circuit, in Abu Dhabi. We krijgen een wedstrijd bij zonsondergang en een finale op zaterdagnamiddag. De strijd om de titel gaat tussen de Australiër Oscar Piastri en de Fransman Victor Martins.

(foto: © de wilde)

Het wordt een primeur voor de Formule Renault Eurocup. Nooit eerder waren ze te gast op het Yas Marina Circuit. Donderdag is er een vrije sessie en kan iedereen werken aan zijn afstellingen. Oscar Piastri (R-ace GP) heeft een voorsprong van dertien punten op Victor Martins (MP Motorsport). Het is iets maar het laat hem weinig ruimte tot fouten. Voor de titel heeft de Fransman dan weer een dubbele overwinning nodig. Oscar Piastri heeft dan weer het voordeel dat hij het circuit kent. Twee jaar geleden nam hij deel aan het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Renault Sport Academy rijder Martins kan aan MP Motorsport een eerste titel in de Formule Renault Eurocup schenken.

De ereplaatsen

Alexander Smolyar (R-ace GP) is nog in de running om het vicekampioenschap te pakken. Kush Maini (M2 Competition) en Ugo de Wilde (JD Motorsport) strijden om de titel van beste rookie. Zij moeten ook nog rekening houden met Petr Ptáček (Bhaitech Racing), die nog niet helemaal is uitgeteld. Ook voor onze andere Belg, Amaury Cordeel (MP Motorsport), is het de laatste gelegenheid om zich in de kijker te rijden.

Donderdag is er een vrije sessie en twee collectieve tests, in totaal meer dan vijf uren aan rijtijd! Vrijdag zijn er de kwalificaties en een eerste race, in de avond onder kunstlicht. Zaterdag is er dan een nieuwe kwalificatiesessie en de tweede race, deze keer op de middag, het heetste moment van de dag.

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/10/23/renault-eurocup-ugo-de-wilde-klaar-voor-yas-marina/

error: Alert: Content is protected !!