Home > VAS > Rittensport > VAS: terugblik 6 Uren van de Noorderkempen

VAS: terugblik 6 Uren van de Noorderkempen

Patrick Holemans en Sander Van den Wyngaert wonnen de 6 Uren van de Noorderkempen. En gezien de omstandigheden aan het begin van de wedstrijddag was dat op zijn minst verrassend te noemen.

Het begon allemaal met veel regen in de voormiddag.  Na de zelfstart en een eerste regelmatigheidstest op de Blekenberg ging het algauw naar een eerste leuke passage op de terreinen van de boomkwekerij Solitaire in Loenhout, voor een RT met een ritje doorheen de serres. Na een passage op het Industrieterrein van Hoogstraten werd het eerste deel afgesloten en zagen we Leo en Inge Rackham aan de leiding met de Peugeot 205 GTi. Met Jan Eysermans en Wim Poulmans in de achtervolging, gevolgd door de duo’s Johan Vanhecke -Bert Werniers  en Holemans Van den Wyngaert leek het erop dat de oudgedienden hier het heft in handen gingen nemen. Maar het kon nog alle kanten op met een tweede deel dat voerde naar Brecht, Beerse en het vliegveld van Oostmalle.

In een tweede deel dat overigens zorgde voor een  lage foutenlast, lukte echter enkel het West-Vlaamse duo Sebrecht Vanneste en Jurgen Cormbez met de Ford Sierra een foutloze nulscore! Met een gemiste controle in deel 1 was hun lot helaas al bezegeld. Ze eindigden uiteindelijk als negende. En dan waren er de leiders, de Rackham’s, die een controle misten. Ze waren trouwens niet de enige toppers die zich hieraan bezondigden maar het deed hen, samen met een fout in deel drie uiteindelijk buiten de top 10 vallen. Zo ging dan Patrick Holemans in de Mazda CX5 naar de leiding, hoewel zijn copiloot Sander Van den Wyngaert al sedert de ochtend ziek was. Veel zou dus afhangen van het derde deel, dat de deelnemers van Oostmalle terug bracht over de mooie bomentuin van Solitaire n.v. naar het Kattegat en de finish. Opnieuw kwam de laagste score uit een verrassende hoek want het waren Guy en Jo Muylle, op de Subaru Impreza GT die een 0.2 punten haalden. Maar helaas voor hen torsten zij al een hoge foutenlast van 48 punten mee uit deel 1 en dus kon deze zege in deel 3 enkel maar een troostprijs zijn. Ze eindigden als 17de in het algemene klassement. De eindzege ging dan toch naar Patrick Holemans en Sander Van den Wyngaert, tevens winnaars van de klasse Toertimers, voor Johan Vanhecke en Bert Werniers, met de Volvo 360 de winnaars van de klasse Oldtimer. Bart Babeliowski en Hendrik Jaeken plaatsen zich met hun Opel Astra op de derde plaats terwijl de winnaar van de klasse Youngtimer, Jan Eysermans en Wim Poulmans, met de Subaru Impreza GT op een vijfde plaats.

DIXIT

Sander Van den Wyngaert, copiloot, winnaar 6u Noorderkempen:
Sedert deze ochtend voelde ik me misselijk. We dachten we er echt aan om naar het wedstrijdcentrum te rijden en op te geven. Maar dat ligt niet echt in mijn aard. Op een bepaald moment zijn we even gestopt. Na een tijdje voelde ik me beter en toen zijn we langzaam doorgegaan. Patrick deed echt zijn best om niet bruusk te rijden, de bochten traag te nemen. Misschien wonnen we daarom? We reden traag, en dus maak je ook weinig fouten en zie je veel meer. Maar het moet niet altijd zo verlopen voor mij!

Patrick Holemans, rijder, winnaar 6u Noorderkempen
Dit is een onverwachte zege. Vooral omdat we in geen enkel deel van de wedstrijd echt de eerste plaats hebben ingenomen. Maar de auto is vuil en ik heb me geamuseerd, dus is het voor mij in orde.

Bart Babeliowsky, derde 6u Noorderkempen
Het was een zeer mooie rit. Wij hebben het vooral laten liggen in het eerste gedeelte. We zaten met teveel variatie op de tijd, al moet ik nog eens uitzoeken waaraan dit ligt want we zaten redelijk goed op onze tijd.”

(persbericht)

BEKIJK OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/10/22/vas-dit-waren-de-6-uren-van-de-noorderkempen/

error: Alert: Content is protected !!