Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC: zonder Aston, met Peugeot?

FIA WEC: zonder Aston, met Peugeot?

De ACO en de FIA werken nog steeds verder aan de toekomst, maar of dat met Hypercars gaat zijn, is nog steeds niet zeker. Enerzijds zijn er geruchten over een mogelijke exit van Aston Martin en anderzijds gaf François Wales, kersvers Directeur van Peugeot Sport, bij Autosportwereld.be aan dat het Franse merk richting de hypercars en Le Mans wil komen.

Ja, Le Mans en het FIA WEC interesseren ons”, aldus François Wales, “want we willen weer een groot project. F1 wordt dat niet, evenmin als WRC, en uit de rallycross stapten we net uit. Dan blijft er op topniveau weinig over, ook omdat ons zustermerk DS al in Formula E zit.” Peugeot doet mogelijk een beroep op Oreca om een hypercar voor die competitie te bouwen.

Goed nieuws, maar anderzijds zijn er ook steeds meer sterke geruchten over een exit van Aston Martin. Officieel is er niets, maar meerdere bronnen hebben het over het stopzetten van het project van de Britten.

Hoe dan ook, Peugeot staat ook niet weigerachtig tegenover… DPi en misschien wordt dat uiteindelijk toch de oplossing voor het hele vraagstuk van de uithouding.

error: Alert: Content is protected !!