Home > Moto > MotoGP: Marquez pole op nat Motegi

MotoGP: Marquez pole op nat Motegi

Marc Marquez haalde op Motegi zijn tiende pole van het seizoen. Op Motegi echter was het de allereerste keer dat hij de eerste startpositie pakte…

(foto: © motogp.com)

Maar Marquez (Repsol Honda) vestigde toch weer een nieuw record: hij haalde nu al pole position op elk circuit dat door MotoGP werd aangedaan. Op de eerste rij wordt hij vannacht vergezeld door de Petronas Yamaha teamgenoten Franco Morbidelli en Fabio Quartararo. Alle kwalificatiesessies verliepen op natte tot vochtige baan.

In Moto2 was de pole voor Luca Marini (SKY Racing Team VR46) met de Flexbox HP40 teamgenoten Augusto Fernandez en Lorenzo Baldassari naast zich op de eerste rij.

In Moto3 haalden twee rijders uit de top vier het vanuit de Q1 sessie. Niccolò Antonelli (SIC58 Squadra Corse Honda) haalde de pole voor Alonso Lopez, met de Estrella Galicia Honda tevens snelste in Q1, en thuisrijder Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse Honda). De Kazach Makar Yurchenko (Skull Rider Mugen KTM) kwam als tweede door Q1 en strandde op de vierde plaats op de startgrid

You may also like
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…
E-sport: heel wat actie afgelopen weekend, een overzicht
error: Alert: Content is protected !!