Home > Electric > Ford Pass maakt komaf met laadproblemen

Ford Pass maakt komaf met laadproblemen

Dankzij FordPass genieten Ford-klanten toegang tot een ongeëvenaard oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen, zowel thuis als onderweg.

Met het ecosysteem Ford Charging Solutions en de FordPass-app kunnen klanten in een handomdraai laadpalen van het grootste openbare laadnetwerk van Europa opzoeken, naar de laadpalen navigeren, laadsessies betalen en het laadproces opvolgen. De geconnecteerde Wallbox van Ford biedt een veilige en krachtige laadoplossing voor thuis in combinatie met de laadtarieven van FordPass. Fords nieuwe, volledige elektrische SUV, die is geïnspireerd op de Mustang, kan aan de laadpalen van IONITY worden opgeladen met een snelheid tot 150 kW om op 10 minuten tijd tot 93 kilometer aan rijbereik te winnen. Het IONITY-consortium, dat mede door Ford werd opgericht, wil tegen 2020 vierhonderd snellaadpalen installeren in Europa om langeafstandsritten eenvoudiger te maken.

De belangrijkste factor die klanten tegenhoudt om een volledige elektrische wagen te kopen, is de angst om zonder stroom te vallen of niet tijdig bij een laadpaal te geraken”, verklaarde Ted Cannis, director of Global Electrification bij Ford. “Door klanten een ongeëvenaarde toegang te bieden tot laadpalen, waaronder het grootste netwerk van openbare laadpalen van alle constructeurs, nemen we die barrières weg, zodat meer klanten in alle vertrouwen kunnen genieten van hun elektrische wagen.

De laadstrategie van Ford is tweeledig en steunt op onderzoek waaruit blijkt dat klanten zeker willen zijn van de laadmogelijkheden voor ze een elektrische wagen aanschaffen. Ford maakt komaf met een van de grootste zorgen van eigenaars van elektrische wagens: de angst dat ze niet overal snel en gemakkelijk kunnen laden. Daartoe creëerde de constructeur het ecosysteem Ford Charging Solutions, dat een naadloze en geïntegreerde toegang biedt tot laadsystemen thuis en in de rest van Europa. Zodra Ford begin volgend jaar zijn eerste volledig elektrische wagens begint te leveren, zullen Ford-klanten de FordPass-app kunnen gebruiken om de meer dan 125.000 laadpalen van het FordPass Charging Network in 21 landen moeiteloos te lokaliseren, erheen te navigeren, laadsessies te betalen en het laadproces op te volgen. Zo genieten bestuurders de nodige gemoedsrust. Bovendien biedt de geconnecteerde Wallbox van Ford een eenvoudiger, sneller en goedkoper proces om elektrische wagens thuis op te laden.

(persbericht/ed.wb)

You may also like
Ford grote winnaar derde editie ‘Best of Van’
Ford Focus ST doet het hele gezin de sportieve toer op gaan
Tien miljoen Mustangs!
Bezoek Ford Proving Ground in enkele beelden
error: Alert: Content is protected !!