Home > Industrie > Jaguar I-PACE is eerste zuiver elektrische Nürburgring race eTAXI

Jaguar I-PACE is eerste zuiver elektrische Nürburgring race eTAXI

Jaguar is de eerste constructeur die klanten laat genieten van een zuiver elektrische RACE eTAXI-ervaring op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring.

Sensatiezoekers en fans van elektrische wagens kunnen de sportwagenprestaties van de I-PACE voortaan ervaren op het meest veeleisende racecircuit ter wereld en met een professionele piloot aan het stuur. Het emissievrije model sprint in 4,8 seconden van 0 naar

100 km/u dankzij zijn hypergeavanceerde lithium-ionbatterij van 90 kWh, die een vermogen van 400 pk en een koppel van 696 Nm levert.

Dankzij zijn dynamische rijgedrag en zijn vierwielaandrijving voelt de prestatiegerichte SUV zich bij elk weertype in zijn sas op de 20,8 kilometer lange Nordschleife met 73 bochten. De emissievrije I-PACE – 2019 World Green Car of the Year – zal dan ook probleemloos het hoofd bieden aan de uitdagingen dat het circuit met de bijnaam ‘Green Hell’ hem voorschotelt.

De introductie van de allereerste zuiver elektrische RACE eTAXI is de jongste stap in de elektrificeringsstrategie van Jaguar, dat meer mensen vanuit eerste hand wil laten kennismaken met de meermaals bekroonde I-PACE.

Elektrische racewagens hebben geen geheimen meer voor Jaguar, dat zich met het Panasonic Jaguar Racing Team voorbereidt op een vierde seizoen in de Formula E. Jaguar heeft intussen ook zijn eerste seizoen van de Jaguar I-PACE eTROPHY achter de rug, het eerste merkeigen kampioenschap voor zuiver elektrische wagens, dat wordt gereden met I-PACE-racewagens die nauw verwant zijn met het productiemodel.

De nieuwe ervaring is beschikbaar vanaf nu tot het einde van het seizoen eind november en kost vanaf 149 euro per ronde. Voor meer informatie over data en beschikbaarheid kunt u terecht op: https://www.jaguar.de/jaguar-live/race-taxi.html.

Sinds zijn lancering in 2018 heeft de Jaguar I-PACE tal van onderscheidingen gewonnen, waaronder de titels van World Car of the Year, European Car of the Year en German Car of the Year.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!