Home > #Hoofdnieuws > Formula E Valencia: ook Lotterer en d’Ambrosio in Spanje

Formula E Valencia: ook Lotterer en d’Ambrosio in Spanje

In het zonovergoten Valencia is het startschot gegeven voor het zesde seizoen van de ABB FIA Formula E of de elektrische F1. De eerste races volgen eind november in Saoedi-Arabië, maar de testdagen in Spanje waren al een aardige graadmeter voor de competitie waar nu 24 wagens in van start gaan, met naast Stoffel Vandoorne nog twee andere rijders met een Belgische link: Jérôme d’Ambrosio en André Lotterer. De eerste blijft bij de Indische gigant Mahindra, terwijl Lotterer van het Franse DS naar het Duitse Porsche verkast.

© Foto: Porsche

Lotterer is weer terug bij Porsche, nadat hij eind 2017 het Duitse merk verliet, toen in het WK Uithouding. “Thuiskomen, daar lijkt het op”, vertelt hij in Valencia. “En dat voor mijn derde seizoen in de Formula E. Dit wordt een enorm uitdagend seizoen, want we hebben de sterkste teams en rijders ooit samen aan de start. De vier grote Duitse constructeurs zijn er bij: Porsche, BMW, Mercedes en Audi, wat nog nooit eerder in de autosport gebeurd is. Met acht ex-F1-rijders, winnaars van Le Mans, wereldkampioenen uithouding en de kersverse kampioen in F2, is dit een bijzonder hoogstaand kampioenschap. Anderzijds zal het bijzonder zwaar zijn om te winnen, maar daar komen we met Porsche wel voor. Ons team is nieuw, maar ik heb het gevoel dat we bijzonder goed gestart zijn. De structuur is prima en ik ken heel veel mensen nog van de tijd van het WK Uithouding. Ik zelf neem de ervaring mee van twee seizoen bij DS en dat is uiteraard ook belangrijk. Ik kijk alvast enorm naar de start van het seizoen uit.

Ook Jérôme d’Ambrosio is die mening toegedaan. “Dat betekent dat het meer dan ooit moeilijk zal zijn om te winnen, maar dat is toch onze ambitie. Vorig seizoen zijn we zeer sterk gestart, maar verloren we de titel door een wisselvallend tweede deel van het seizoen. Dat mag dit jaar niet meer gebeuren. Ik denk dat we sterk genoeg aan de start verschijnen om het de Duitsers en de andere topmerken zeer moeilijk te maken.”
Op 22 en 23 november start het seizoen met twee wedstrijden in Diriyah in Saoedi-Arabië.

error: Alert: Content is protected !!