Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: maar ook de strijd om de titels in de klassen is boeiend…

Belcar Assen: maar ook de strijd om de titels in de klassen is boeiend…

Naast de strijd om de algemene titel uithouding, zijn er ook gevechten voor de titel in de diverse klassen. Hier vindt u een overzicht.

Belcar 1: Wie sluit het seizoen in schoonheid af?

Krafft Racing is sinds de vorige meeting in Zolder wel al zeker van de titel in Belcar 1, en zal in Assen in ieder geval proberen om voor een vierde keer op het hoogste trapje in de klasse te staan. Aan concurrenten echter geen gebrek: uittredende Belcar-kampioenen Russell Racing by PK Carsport willen revanche na de pech in Zolder en na bij de vorige meeting voor het eerst dit seizoen van de overwinningschampagne te hebben geproefd willen ze bij Deldiche Racing by JTB ook nog wel eens op het hoogste podiumtrapje staan.

Belcar 2: kampioen THEMS Racing by EMG wil tweede klassezege

Ook in Belcar 2 is het pleit al beslecht en beschikt de #3 THEMS Racing by EMG Porsche over een niet te dichten voorsprong. Bij Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck is de zegehonger echter groot, want hun meest recente klassezege dateert al van begin juli, op Francorchamps. Makkelijk wordt dat echter niet, want het zou best wel eens kunnen dat het net zoals in Zolder ook in Assen regent. En Alexander Goddijn bewees op de Limburgse omloop dat de Caymans Clubsport in die omstandigheden aardig uit de voeten kunnen.

Belcar 3: Lamborghini of Mustang?

Omdat Belgium Racing de Eleven Sports 24 Hours of Zolder afwerkte met een Porsche uit de Belcar 2-klasse tellen ze aan de vooravond van de slotmeeting te weinig punten om nog in aanmerking te komen voor de Belcar 3-titel. De oranje-zwarte Lamborghini zal echter wel scherprechter spelen in het titelduel tussen de #999 WCB Racing by Leipert Lamborghini en de #4 VR Racing Ford Mustang MARC 2, die in de tussenstand worden gescheiden door tien punten. Ook een derde Lamborghini – de voorlopig nog zegeloze bolide van Independent Motorsport – zou een belangrijke rol kunnen spelen.

Belcar 4: Mercedes… of Mercedes?

Neen, we hebben het niet over de titelstrijd in de Formule 1, wel over Belcar 4. Die klasse wordt al het hele seizoen gedomineerd door de wagens van Veidec Silver Eagle by Getspeed, machines die met een zevende en achtste plaats in de tussenstand ook algemeen uitstekend presteren. Het onderlinge klasseduel werd na een opgave van de #22 Mercedes-AMG in Zolder opnieuw spannend, want zo zagen ze hun voorsprong op de collega’s van de #93 smelten tot drie punten. De conclusie is dan ook duidelijk: winner takes all!

Belcar 5: Kampioen zonder zege?

In Belcar 5 gingen dit jaar al vier verschillende wagens met een klassezege lopen, en toch heeft één van de drie titelkandidaten dit jaar nog geen enkele keer op het hoogste podiumtrapje gestaan. De #235 Baelus Motorsport BMW M235i finishte wel al drie keer tweede – ook in de 24 uur van Zolder – en telt nu elf punten achterstand op klasseleider #154 QSR Racing School BMW M240i. Met nog 27 punten te verdienen in elke klasse is die strijd nog niet beslist, ook al omdat er nog een derde hond met het spreekwoordelijke been kan gaan lopen. De #475 Stevens Motorsport volgt immers op 22,5 punt.

Belcar 6: Kan iemand JJ Motorsport nog van de titel houden?

De #34 JJ Motorsport BMW beschikte na een Belcar 6-klassezege in de Eleven Sports 24 Hours of Zolder over een comfortabele voorsprong op de #83 VDW Motorsport BMW, en wist die bij de vorige race op de Limburgse omloop nog een beetje uit te breiden, tot 23 punten. Een eerste seizoenszege voor de #50 Convents Race Team BMW zorgde er echter voor dat er nog drie titelkandidaten zijn, want door die overwinning naderde deze laatste tot op 18,5 punt.

In Assen worden op zaterdag de vrije trainingen (10u25) en kwalificaties (17u10) afgewerkt, de start voor de beslissende Belcar-seizoensafsluiter staat geprogrammeerd op zondag, om 10 uur.

http://www.autosportwereld.be/2019/10/17/belcar-assen-de-strijd-om-de-algemene-titel/

error: Alert: Content is protected !!