Home > #Hoofdnieuws > Belcar Assen: de strijd om de algemene titel

Belcar Assen: de strijd om de algemene titel

De strijd om de algemene Belcar-titel 2019 is aan de vooravond van de slotmeeting in het Nederlandse Assen nog onbeslist, net zoals ook nog in vier van de zes Belcar-klassen de lauweren moeten worden verdeeld. Volgende zondag zal een 125 minuten durende race op het wereldberoemde TT-Circuit uitsluitsel brengen in de nationale endurancekampioenschap.

Het 4,545 kilometer lange TT-Circuit in Assen geniet bij fans van gemotoriseerde sporten wereldwijd een uitstekende reputatie. In de eerste plaats vanwege de jaarlijkse MotoGP-meeting, maar er werden in het verleden ook op vier wielen mooie duels uitgevochten. Zondag, tijdens de Hankook Finaleraces, zal dat niet anders zijn. Na een bewogen en doornatte wedstrijd in het kader van de American Festival Nascar Finals in Zolder trekt Belgium Racing als absolute leider naar het noorden van Nederland. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens vertrekken er met elf punten voorsprong, maar met nog maximaal 37 eenheden te verdelen lijkt dat weinig.

Toch staan de rijders van de #99 Lamborghini-rijders er beter voor dan men zou kunnen denken. Omdat zij in een andere Belcar-klasse uitkomen als hun enige overgebleven tegenstander, de #11 Krafft Racing Norma, wordt het voor laatstgenoemde moeilijk om de kloof te dichten. Er zijn nogal wat permutaties mogelijk, maar het volstaat dat de Belgium Racing-bolide de zege pakt in Belcar 3 en aan de daaraan verbonden 25 punten nog twee punten weet toe te voegen (via bonussen voor pole en de snelste wedstrijdronde of een negende plaats algemeen) om zeker te zijn van de algemene Belcar-titel 2019. Bij Krafft Racing, waar Stienes Longin en Christoff Corten het stuur van de #11 Norma zullen delen, hebben ze hun lot dus niet meer in eigen handen. Voor het derde podiumtrapje in de Belcar 2019-eindstand komen nog 10 (tien!) wagens in aanmerking. Bij die podiumkandidaten zijn alle zes Belcar-klassen door minstens één wagen vertegenwoordigd.

1 Response

error: Alert: Content is protected !!