Home > #Hoofdnieuws > Supercar Challenge: heel wat Belgen voor titels en eindpodia

Supercar Challenge: heel wat Belgen voor titels en eindpodia

Volgend weekend is er bijna geen autosportactualiteit, ten minste in de rest van de wereld. Want in het Nederlandse Assen wordt niet alleen de finale van het Belcar Endurance Championship verreden, ook drie andere Benelux en Belgische series zien er het doek over 2019 vallen. En in enkele van die andere series spelen de Belgen absoluut nog mee voor de hoofdprijzen.

Beginnen doen we met de Supercar Challenge. In de GT-klasse is de sympathieke Oost-Vlaming John De Wilde (Porsche) na een zeer goed weekend in Spa op weg naar de titel. De Wilde heeft 44 punten bonus op Max Weering (Lamborghini) en hoeft enkel nog te finishen om zijn titel veilig te stellen. De Wilde maakte de afgelopen seizoenen een mooie opmars van trackdays naar dus nu mogelijk een eerste internationale titel. Jos Jansen (Porsche) is quasi zeker van de derde plaats in de GT-klasse en Ward Sluys (BMW) eindigt heel waarschijnlijk in de top-5. Ondanks het beperkt aantal Belgen in de klasse van Dick van Elk, blijven we het nog steeds goed doen.

De algemene kampioenen van vorig jaar, het duo Voet-Vandenbroeck volgt als tweede in de Sport-klasse op amper drie punten van Rob Nieman, dus ook zei kunnen de Brabançonne nog doen weerklinken. In hun Peugeot RCZ maakt het duo al jaren deel uit van het peloton van de Supercar Challenge en dat met behoorlijk wat succes. In Supersport 1 is het uitkijken naar de VW Golf TCR van Jonas De Kimpe, die in strijd is voor de tweede plaats in het kampioenschap, al is er zelfs nog een mathematische waterkans om kampioen te worden.

Tot slot is er… Tom Boonen die leider is in de CN-klasse van de Supercar Challenge en dus ook nog de titel kan pakken, wat ook nog mogelijk is voor Luc De Cock en Tim Joosen. In de Mazda MX-5 competitie spelen de Belgen geen rol van betekenis in de strijd om de titel, in die mate zelfs dat de auto van Mazda België niet naar Assen afreist. Op de titelstrijd in de Ford Fiesta Cup blikken we later deze week vooruit.

error: Alert: Content is protected !!