Home > #Hoofdnieuws > FIA Cross-Country: echtpaar Peterhansel wint wereldbeker!

FIA Cross-Country: echtpaar Peterhansel wint wereldbeker!

Stéphane en Andrea Peterhansel schreven gisteren geschiedenis: zij zijn het eerste echtpaar dat de FIA wereldbeker wint voor Cross Country Rally. Nadat ze eerder in de problemen kwamen, bleef hun enige hoop het vasthouden van een vijfde plaats in de Rally van Marokko. Daardoor wonnen ze de Wereldbeker met een luttele drie punten.

Giniel de Villiers en Alex Haro (Toyota Hilux) wonnen uiteindelijk de Rally van Marokko na een nieuwe zege in de slot etappe van de wedstrijd. Ze hielden meer dan 17 minuten voorsprong de MINI JWC Buggy van Carlos Sainz en Lucas Cruz. Mathieu Serradori en Fabian Lurquin eindigden eerst op een derde plaats maar na de technische controle werden ze gediskwalificeerd omdat hun Century Racing CR6 buggy onder het minimum gewicht zat. Uittreden kampioen Jakub Przygonski klom zo op het dagpodium.

De Villiers won de Rally van Marokko voor de vierde keer. “Speciaal, omdat ik de rally meteen kon winnen na een eerste samenwerking met Alex [copiloot Haro]. Spijtig voor Nasser en Mathieu dat zij gisteren pech kenden. Maar een dikke dankjewel aan Alex, die uitstekend navigeerde. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Voor Stéphane en Andrea Peterhansel zag het er gisteren hopeloos uit nadat ze overkop gingen met de Mini Buggy. Maar ze haalden de finish en hielden vast aan een plaats binnen de top-5. Het maakte van hen het eerste team dat als man en vrouw een manche niet enkel een manche maar ook de FIA World Cup for Cross Country Rallies won. “Het is het eerste jaar dat we samen rijden en het werd een succes“, zei Stéphane, die nog maar voor het eerst de Wereldbeker wint. “We kunnen nog beter maar het is aangenaam om samen te rijden. Gisteren konden we zowel de rally als de wereldbeker winnen. Het mocht niet zijn, ik maakte een veel te grote fout. Eigenlijk had ik er nooit aan gedacht maar we hadden de kans met X-Raid en met Mini om drie wedstrijden te rijden en we pakten deze gelegenheid. We wonnen de Abu Dhabi Desert Challenge samen, dat was al een eerste belevenis, en nu de wereldbeker. Het bracht heel wat emotie teweeg in de wagen!

Klassement Rally van Marokko (eindstand):

1) Giniel de Villiers/Alex Haro (Toyota Hilux) in 17u 48min 44sec

2) Carlos Sainz/Lucas Cruz (MINI John Cooper Works Buggy) in 18u 06min 26sec

3) Jakub Przygoński/Timo Gottschalk (MINI John Cooper Works Rally) in 18u 47min 11sec

4) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 19u 18min 18sec

5) Yazeed Al Rajhi/Michael Orr (Toyota Hilux Overdrive) in 20u 17min 54sec

6) Nani Roma/Dani Oliveras (Borgward BX7 DKR Evo) in 20u 32min 47sec

7) Reinaldo Varela/Gustavo Gugelmin (Can-Am Maverick) in 20u 39min 35sec

8) Sergei Kariakin/Anton Vlasiuk (Snag Proto) in 20u 41min 07sec

9) Aleksandr Dorosinskiy/Oleg Uperenko (Can-Am Maverick X3) in 20u 49min 00sec

10) Austin Jones/Kellon Walch (Can-Am Maverick X3) in 21u 36min 53sec

(foto: DPPI)

error: Alert: Content is protected !!