Home > Circuit > TCR: Maxime Potty wil vooraan strijden

TCR: Maxime Potty wil vooraan strijden

Het TCR Europe beleeft dit weekend zijn epiloog op de befaamde Autodromo di Monza. De zevende afspraak van het seizoen, waar Maxime Potty naar toeleeft met de vastberadenheid om zich in de kijker te rijden. De jonge Belg van Team WRT beleefde tot dusver niet het verhoopte seizoen, maar hij wil tonen dat de podiums eerder dit seizoen geen toevalstreffers waren.

De teleurstelling is verwerkt, de gebeurtenissen werden uitvoerig geanalyseerd, waarna er conclusies werden getrokken. En al heeft het trieste weekend in Barcelona de hoop van Maxime Potty op een podium in de eindklassering van TCR Europe doen vervliegen, toch heeft dit geenszins invloed gehad op zijn motivatie. “Ik heb enkele dagen nodig gehad om alles te verwerken”, erkent de 19-jarige Belg. “Maar ik heb sindsdien de kans gehad om mijn gedachten te verzetten en ik kom dan ook uiterst gemotiveerd aan de start van deze laatste afspraak. Ik hoef niet langer te denken in functie van het kampioenschap en heb slechts één doel: vooraan strijden.

Vorig jaar waren Maxime en zijn Volkswagen Golf GTI TCR constant in de kopgroep terug te vinden, waarbij de rijder uit Hamoir tweemaal op de vierde plaats eindigde. “Het circuit beviel me echt”, erkent de Team WRT-rijder. “De hoge snelheden zorgen voor geweldige sensaties en onze bolide gedroeg zich perfect in deze omstandigheden. En al is de Golf GTI TCR reeds aan zijn vierde seizoen toe en moet hij de handschoen opnemen tegen nieuwere wagens, toch ben ik er van overtuigd dat ik er nog minstens podiumplaatsen mee mag viseren. Dat heb ik bewezen in Hockenheim en Spa-Francorchamps en ik ben vastbesloten om dat ook hier te doen.”

Door de lange rechte lijnen en het slipstream-effect dient Monza zich aan als een bijzondere uitdaging. “Je kan gemakkelijk uit de kopgroep tuimelen als een aanval verkeerd afloopt of je jezelf moet verdedigen tegen een concurrent”, verduidelijkt Maxime. “Zelfs in peloton is het dus belangrijk om altijd het ritme hoog te houden en contact te houden met zij die voor je rijden. Het is een punt waaraan ik hard gewerkt heb. Ik hoop dan ook dat dat zijn vruchten zal afleveren.”

Het format van de Italiaanse meeting – welke ook de vijfde en laatste afspraak is van het TCR Benelux – is het gebruikelijke: twee vrije trainingen op vrijdag en vervolgens op zaterdag kwalificaties om 10u45. Zoals steeds, zal het een kwestie zijn van hierin goed te presteren om uiteindelijk het podium te kunnen viseren en eveneens Team WRT te helpen om de tweede plaats in de rangschikking bij de teams te behouden. De twee races (live te volgen via www.tcr-series.tv/europe en de website van RTBF Auvio www.rtbf.be/auvio) staan geprogrammeerd op zaterdag om 16u50 en zondag om 11u35.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!