Home > Circuit > TCR Europe: Gilles Magnus wil in schoonheid eindigen

TCR Europe: Gilles Magnus wil in schoonheid eindigen

Om het seizoen in schoonheid te eindigen hebben TCR Europe en TCR Benelux afspraak met één van de meest prestigieuze circuits van het continent. In Monza hoopt Gilles Magnus aan het stuur van de Audi RS 3 LMS in de kleuren van het RACB National Team van de hypersnelle omloop gebruik te kunnen maken om dit seizoen een laatste keer te schitteren.

© Foto: RACB

 Aan de vooravond van de laatste meeting van TCR Europe is Gilles Magnus enthousiaster dan ooit. “Hoe kan ik dat niet zijn?”, grijnst onze landgenoot. “In het verleden heb ik al gelegenheid gehad om in Monza te rijden en zoals elke rijder kon ik deze omloop zeer appreciëren. Het circuit ligt in een uitzonderlijke groene omgeving en is één van de pijlers van de autosportgeschiedenis.” De Antwerpenaar koestert ook grote ambities. “Op papier zou de Audi RS 3 LMS uit de ateliers van Comtoyou heel goed voor de dag moeten komen. Op de lange rechte stukken zal de topsnelheid zeker een voordeel zijn. Autosport is geen exacte wetenschap, maar als ik de resultaten van vorig jaar bekijk, dan denk ik dat we vol vertrouwen naar Monza kunnen trekken, ondanks 40 kg. ‘compensation weight’.” Perspectieven die de vertegenwoordiger van het RACB National Team toelaten precieze doelen af te lijnen. “Het is altijd aangenaam om het seizoen op een positieve noot te beëindigen”, stelt hij. “In TCR Europe is een top-5 haalbaar, in TCR Benelux is de titel mogelijk.”

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!