Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend kan u weer maar eens de klok rond autosport volgen. In Japan is er de de Grand Prix F1, waar Lewis Hamilton een definitieve stap naar de wereldtitel kan zetten. Kampioen worden is echter nog niet mogelijk, dat kan de Brit ten vroegste in Mexico over goed twee weken.

In de VS is er de afsluiter van het IMSA-seizoen en al onze ogen zijn gericht op de strijd in LMGTE, waar Laurens Vanthoor kampioen kan worden, iets wat Didier de Radigues en Didier Theys hem ooit voordeden. Nog een Belg op titeljacht is er in Paul Ricard, met Stéphane Lémeret in de Franse GT4. Lémeret is tweede in de tussenstand, maar een goed weekend kan ook hem de titel opleveren. Nog in het zuiden van Frankrijk racet Sten van der Henst voor het laatst dit seizoen in de Franse F4. Hij is voorlopig zevende in de tussenstand van de FIA F4 in Frankrijk.

In Monza valt het doek over de GT Open en de TCR Europe, met een gemotiveerde Gilles Magnus, die op het eindpodium in de Europese competitie wil eindigen en de Benelux-titel wil binnenhalen. Verder is er de voorlaatste VLN van het seizoen, de laatste BTCC van 2019, op Brands-Hatch en uiteraard Fun Cup en BGDC in Zolder.

Op twee wielen is er de voorlaatste manche van het World Superbike in het Argentijnse San Juan. Jonathan Rea is al kampioen maar in de categorie Supersport kunnen Randy Krummenacher of zijn teamgenoot Federico Caricasulo er de titel pakken terwijl ook Jules Cluzel nog zijn kansen heeft.

Regionaal wordt het slalomseizoen afgesloten in Kinrooi.

(foto: porsche press)

error: Alert: Content is protected !!