Home > VAS > Slalom > VAS Slalom: sluitstuk in Kinrooi

VAS Slalom: sluitstuk in Kinrooi

De herfst is ingezet en de kampioenschappen lopen naar hun einde. Dat is niet anders met het VAS regionale slalomkampioenschap. Met de Slalom van Kinrooi, de vijfde van die naam, valt dan ook het doek over het slalomseizoen 2019.

Nationale Renstal Trommelke richt deze achtste en laat ste proef van het seizoen in. Er zijn nog punten te verdelen voor de diverse klassen van het VAS kampioenschap, maar ook voor de L-Slalom Challenge, een initiatief van PAK-Limburg bestaande uit drie Luikse slaloms, en drie Limburgse slaloms. Een gegeven dat vooral van belang zal worden voor Bernard Wilmet, leider met 785 punten, en voor achtervolger Dirk Smets (782 punten). Smets kan nog L-Challenge kampioen worden mits een zege en indien Wilmet niet op de tweede plaats eindigt. Ook Jos Bronckart kan nog mikken op de derde plaats van dat eindpodium.

Het regionale kampioenschap dan. 33 deelnemers staan voorlopig ingeschreven en er ontbreken heel wat grote kleppers op de lijst zoals algemeen kampioen Van Kerkhove, of Jelrik Suffeleers, Frederik De Clercq, Bernard Wilmet enz… Uitstel is geen afstel, denken we dan maar. Ondertussen zijn heel wat kampioenen uiteraard al gekend. John Clement (klasse 1), Geert Janssen (klasse 2), Jelrik Suffeleers (klasse 6), Diminique Van Kerkhove (klasse 7), Jos Bronckart (klasse 9) en Kevin Bertels (promokampioen). Koen Delvaux is de facto kampioen in de klasse 5. Verder zullen er al rare dingen moeten gebeuren om Gilbert Verstraeten van de titel te houden in klasse 2, of Dirk Smets in klasse 8 of nog Frederik De Clercq in klasse 10! Eén titel ligt nog wijd open: klasse 4 en het wordt een familiezaak want wie van de Demuylders zal het halen? Christophe en Carlo worden gescheiden door één enkel punt en… ze rijden op dezelfde wagen. Veel duidelijker kan een titelstrijd niet worden!

Het parcours zal lichtjes worden aangepast, vergeleken met de voorgaande edities. De locatie blijft echter behouden nl. de Industriezone Leuerbroek in Kinrooi, waar zondag 13 oktober naast de tussenstanden en de timing eveneens een natje en een droogje te verkrijgen zijn in het wedstrijdcentrum binnen de gebouwen van Houthandel Vanhove. De toegang is zoals steeds gratis en wie de rijders even wil komen aanmoedigen kan het parcours bereiken door in Maaseik de N762 (Weertersteenweg) te nemen richting Kinrooi. Kort voor centrum Kinrooi dan links afslaan naar Industrieterrein Leuerbroek, en dan rechts aanhouden.

(vas press/foto: nrtrommelke)

 

error: Alert: Content is protected !!