Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross-Country: Sainz met ritwinst

FIA Cross-Country: Sainz met ritwinst

Carlos Sainz en Lucas Cruz pakten hun eerste ritzege in de Rally van Marokko. Ze onttroonden daarmee Nasser Al-Attiyah als alleenheerser over de rally.

Al-Attiyah en Mathieu Baumel blijven wel aan de leiding maar voor heteerst in twee dagen hadden we dus een andere winnaar in de etappe. Achter Al-Attiyah volgen de Toyota teamgenoten Giniel de Villiers en Alex Haro nu al op 17 minuten.

De etappe van gisteren zal een nieuwe procedure voor het roadbook, dat slechts vijf minuten voor de start werd overhandigd, een werkwijze die vanaf 2020 in alle rally-raids zal worden gehanteerd. Al-Attiyah ging dus voorzichtig van start en wist dat hij tijd zou inleveren. Aan de andere kant raapte Baumel snel vertrouwen met het nieuwe roadbook.

Mathieu Serradori en Fabian Lurquin verloren met hun Century Racing CR6ook tijd op de koplopers. Ten Brinke en Tom Colsoul begonnen goed aan de etappe maar verkeken zich op een gat in de weg en dienden in de etappe op te geven. “Het was een snelle etappe en we hielden er een strak tempo op na. Maar enkele kilometers voor de finish van de eerste sectie was er een put van een meter op twee meter die het grootste dele van de weg versperde. We reden er door aan 150 km/u en rolden de wagen bijna over de kop. We hadden een gebroken triangel maar lukten erin die te repareren en het einde van de sectie te halen. Daar beslisten we om naar het bivak te rijden.“, vertelde Ten Brinke

Ze waren in goed gezelschap want Hilux merkgenoten Fernando Alonso en Marc Coma kwamen hetzelfde euvel tegen. Zij konden de schade aan hun ophanging niet herstellen en moeten nu afwachten wat morgen brengt.
Op dinsdag rijden de deelnemers de langste etappe van de rally met 409 kilometer.

Tussenstand na 3 etappes:

1) Nasser Al-Attiyah/Mathieu Baumel (Toyota Hilux) in 11u 26min 12sec

2) Giniel de Villiers/Alex Haro (Toyota Hilux) in 11u 43min 33sec

3) Stéphane Peterhansel/Andrea Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) in 11u 44min 03sec

4) Carlos Sainz/Lucas Cruz (MINI John Cooper Works Buggy) in 11u 56min 40sec

5) Mathieu Serradori/Fabian Lurquin (Century Racing CR6) in 12u 03min 21sec

(foto: fiacrosscountry/credit: DPPI)

error: Alert: Content is protected !!