Home > Circuit > FIA WEC: vanzelfsprekende thuiszege voor Toyota

FIA WEC: vanzelfsprekende thuiszege voor Toyota

Toyota heeft op eigen bodem, in Fuji, weinig last ondervonden van de Sucess Handicap na de zege in Silverstone. Het Japanse fabrieksteam veegde in Fuji de vloer aan met de privé concurrentie en het trio Buemi-Hartley-Nakajima won voor Lopez-Kobayashi-Conway.

De Rebellion van Nato-Senna-Menezes werd derde op meer dan twee ronden. De beide Ginetta van Team LNT kenden een rotrace met een tiende plaats voor Robertson-Smith-Simpson en een twaalfde stek voor Orudzhev-Hanley-Ghiotto.

In LM P2 ging de zege heel knap naar Racing Team Nederland. Het team haalde het voor voor de Oreca van Jota Sport, met Davidson-Gonzalez-Felix da Costa en de Jackie Chang DC Racing Oreca van Tung-Aubry-Stevens. In GTE Pro zegevierde de Aston Martin van Sorensen-Thiim, voor de Porsche 911 RSR van Christensen-Estre. Onze landgenoot Maxime Martin werd in de tweede Aston Martin, samen met Alex Lynn, derde. TF Sport maakte het succes van Aston Martin compleet met een zege voor Yoluc-Adam-Eastwood in GTE Am. Adrien de Leener kende pech en viel terug in GTE Am.

error: Alert: Content is protected !!