Home > Uncategorized > RACB Stuurwiel: fase twee met 50 kandidaten

RACB Stuurwiel: fase twee met 50 kandidaten

Dit weekend werd de eerste fase van het Rally Stuurwiel van het RACB National Team afgesloten. Het initiatief om een jonge talentvolle rijder op te sporen en hem of haar te helpen de autosportladder te beklimmen is nu al een groot succes. Niet minder dan 494 personen hebben zich voor de wedstrijd ingeschreven. Over enkele weken zullen de auteurs van de 50 snelste tijden in Bernister op de Peugeot Driving Academy worden uitgenodigd om er een serie tests af te werken.

Wie wordt de volgende rallyrijder om in de voetsporen van Thierry Neuville te treden? Voorlopig kan die vraag nog niet worden beantwoord, maar heel wat jonge Belgische rijders hopen het te worden. Misschien bevindt die zich wel bij de 50 beste performers van de’shakedown’, de eerste fase van het Rally Stuurwiel van het RACB National Team die zondag werd afgesloten? Die jonge talenten lieten zich opmerken op een simulatortest, waarbij alle kandidaten dezelfde chronorit aflegden. Iedere kandidaat had recht op drie pogingen, 494 personen schreven zich in.

De 50 snelste rijders stoten nu door naar de tweede fase, “Rally”. Op 19 en 20 oktober worden ze uitgenodigd op de Peugeot Driving Academy te Bernister. Na die tests, gehouden aan het stuur van een standaard-Peugeot en met een voorstelling voor de jury, zullen de vijf beste kandidaten worden weerhouden. Die finalisten krijgen dan het gezelschap van de best geplaatste rijder in het Junior BRC, om er deel te nemen aan de “Power Stage” finale.

Met de steun van Peugeot België-Luxemburg zal de laureaat van het Rally Stuurwiel volledig gratis het Junior Belgian Rally Championship 2020 afwerken, aan het stuur van een Peugeot 208 R2, en lid worden van het RACB National Team.

De namen van de 50 beste performers vindt u hier: http://www.racbnationalteam.be/nl/resultats.cfm

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!