Home > #Hoofdnieuws > M-Cup: Gunther Monnens kampioen!

M-Cup: Gunther Monnens kampioen!

Het werd een nieuw duel tussen Gunther Monnens en Franky Boulat in de M-Cup tijdens de East Belgian Rally. De zege ging naar de Limburger en daarmee werd spektakelman Monnens de nieuwe M-Cup kampioen.

De M-Cup. Voor wie dit kampioenschap nog niet kent: het groepeert de achterwielaangedreven bolides van het bekende Duitse merk en zorgt zo voor spektakel en fun binnen een eigen kampioenschap. De afgelopen jaren was het de speeltuin van Franky Boulat en de mooi onderhouden Champion’s BMW, kampioen in 2015, 2016, 2017 en 2018. Maar de komst van de immer snelle en spectaculaire Gunther Monnen naar de M-Cup veranderde de inzet. Zeges in de Sezoens, de GTC Rally en de Omloop van Vlaanderen brachten Monnens aan de kop van de rangschikking.

Slechts de East Belgian bleef over als laatste kans voor de uitdagers. Franky Boulat (BMW E36 M3) stond voor de zwaarste opdracht. Hij moest winnen en hopen op pech van kampioenschapsleider Gunther Monnens (BMW E46 M3) om nog aanspraak te kunnen maken op de verlenging van zijn titel. Maar al vroeg in de wedstrijd zou Boulat in de problemen komen toen hij als leider op de proef van Sankt-Vith in een veld ging en anderhalve minuut verloor. Gunther Monnens, die gaf ondertussen geen krimp en reed naar een nieuwe zege, de vierde van het seizoen. Het was nu definitief: Gunther Monnens is de nieuwe kampioen in de RACB M Cup. Philip Lommers (BMW M3) mocht op de derde podiumtrede na een lang duel met Lorenzo Vanheede (BMW E36 M3 Coupe) en pakt ook de derde plaats in het kampioenschap.

Met de East Belgian valt het doek over het M-Cup seizoen 2019. Op naar 2020 met wellicht nieuwe gezichten, maar ook veteranen en nieuw materiaal aan de start!

 

 

error: Alert: Content is protected !!