Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT: moeilijk seizoen voor WRT

Blancpain GT: moeilijk seizoen voor WRT

Voor WRT zit het Europese GT-seizoen er zo goed als op. Voor het eerst in de geschiedenis van de Blancpain Series pakt het team geen titel en dat vraagt om een reactie van de betrokkenen.

Vincent Vosse, Team Principal van het Belgian Audi Club Team WRT, kon uiteraard op zondagavond in de paddock niet tevreden zijn. En toch merkte hij, terecht, op dat zijn team tot op het einde is blijven strijden. “Het is vanzelfsprekend ontgoochelend om onze drie wagens te zien uitvallen door wedstrijdincidenten”, erkende hij. “Maar we hebben tot het einde gestreden voor een podiumplaats en we waren competitief. Dit soort gebeurtenissen hoort nu eenmaal bij het racen. Het voorbije seizoen in de Blancpain GT Series was zeker niet eenvoudig, maar ik beloof u dat we met een nog grotere motivatie zullen terugkeren.”

De rijders deden al het mogelijke…

Zoals we van hem gewoon zijn, zagen we ook bij de finale van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Barcelona een zeer sterke Dries Vanthoor. Nadat hij zijn kwalificatiesessie als tweede afsloot, mochten Dries en zijn teamgenoten Ezequiel Perez-Companc en Alex Riberas vanaf de 4e plaats vertrekken, bepaald door het gemiddelde van de drie chrono’s. In de race zelf streed de Limburger voor de tweede plaats. “Hoewel de aanvangsfase van de wedstrijd moeilijk was, vertoefde ik in de slotminuten op de derde plaats en vertelde het team me over de radio dat ik een aanval mocht wagen. Dat is precies wat ik deed. Helaas, is het verkeerd uitgedraaid. Dat hoort bij het racen. Het was echt geen goed seizoen voor ons in Endurance, maar ik hoop dat we volgend jaar kunnen revancheren.”

Stellen dat hij zondagavond teleurgesteld was, is een understatement van formaat. Charles Weerts zag samen met zijn teamgenoten Rik Breukers en Norman Nato zijn race geruïneerd worden in de aanvangsfase. “We hadden een goede kwalificatie afgewerkt (11e red.) en hadden uitzicht op een mooi resultaat”, vertelt de 18-jarige jongeman uit Aubel. “Helaas werd alles verpest door rijders die soms denken dat ze alles kunnen doen op circuit. Over het algemeen hou ik aan dit eerste seizoen in de GT-racerij een positief gevoel over, zelfs al beging ik enkele foutjes. In feite is dat maar normaal voor een debutant. De snelheid was echter bij elke race aanwezig en we hebben enkele mooie resultaten geboekt. Ik ben dus ondanks alles tevreden.”

error: Alert: Content is protected !!