Home > Rally > Divers > TER: Wagemans met overtuigend podium in Transilvania

TER: Wagemans met overtuigend podium in Transilvania

Bij de 5de manche van de Tour European Rally bewees Joachim Wagemans zijn kunnen door in Roemenië naar de derde plek te snellen. 

Joachim Wagemans en copiloot, François Geerlandt, wisten in de Transilvania Rally met hun podiumplek voor een Belgisch topresultaat te zorgen. De 5e manche van de Tour European Rally werd op vrijdag 27 en zaterdag 28 september betwist door een sterk deelnemersveld, waartoe ook het Belgische duo behoorde. Dankzij zijn twee eindoverwinningen in de TER2 Cup als Junior, ging Wagemans van start met de Skoda Fabia R5 als prijs. Met de performantere auto kon de jonge Belg meestrijden voor de podiumplekken. Na een sterke eerste dag lag Wagemans beslag op de tweede plek, net achter Roemeens kampioen, Simone Tempestini. Wagemans zakte op zaterdag even terug naar plek 5, maar wist dat tijdsverlies al snel recht te zetten. Na een sterke laatste ronde verzekerde hij zichzelf van zijn eerste TER-podiumplek ooit.

Joachim Wagemans: “Ik ben super blij met deze prestatie. Het is niet enkel mijn beste resultaat van het seizoen, maar ook het beste resultaat van heel mijn carrière als rallypiloot tot dusver. Ik won de TER2 CUP al twee keer, maar dit niveau ligt veel hoger. Ik ben blij dat ik met de Skoda Fabia R5 met gelijke wapens kon strijden en kon aantonen wat ik met een performantere wagen kan bereiken.
Het is een erg hoog niveau, maar met de Skoda kan ik meedoen met de beste piloten. Zeker bij de voorlaatste proef had ik een erg goed gevoel en zette ik dezelfde tijd neer als Tempestini, die eerste hing en uiteindelijk won. Ik wil dan ook de TER bedanken voor de kans om met deze wagen te kunnen rijden en mezelf te bewijzen. Dit resultaat opent hopelijk nieuwe deuren naar de toekomst toe. Maar deze podiumplek ga ik met het team sowieso eerst goed vieren.

Op 20 oktober wacht Wagemans nog de Rallye du Valais. Ook daar krijgt hij opnieuw de kans om met de Skoda Fabia R5 te rijden en zijn eerste seizoen in de hoogste Europese klasse nog meer glans te geven.

(persbericht)

error: Alert: Content is protected !!