Home > Rally > ERC > ERC: Al-Attiyah met recordzege in Cyprus

ERC: Al-Attiyah met recordzege in Cyprus

Nasser Al-Attiyah won de Rally van Cyprus voor de zesde maal, een record! Efren Llarena (ERC3) en Juan Carlos Alonso (ERC2) mochten Europese titels vieren.

Samen met Matthieu Baumel won Nasser Al-Attiyah op een Volkswagen Polo GTi R5 dit gastoptreden in het Europese kampioenschap. Uiteraard op zijn uitverkoren terrein: onverhard, zanderig en stoffig. Sterker nog, door zorgvuldig zijn wedstrijden uit te kiezen is hij dit jaar ongeslagen: zes wedstrijden, zes zeges…

Achter de Dakar winnaar zagen we een mooie tweede plaats voor de Ciprioot Galatariotis (Petrolina Racing Team Skoda R5) in zijn thuisrace en een belangrijke podiumplaats voor de Fabia R5 van Chris Ingram. Ingram vergroot daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap op Łukasz Habaj (Sports Racing Technologies Fabia R5), uiteindelijk vijfde, en op Alexey Lukyanuk (Saintéloc Junior Team Citroën C3 R5), die nog moest opgeven in de laatste lus met een technisch probleem.

Kampioenenvieringen

De Spanjaard Efren Llarena (Rally Team Spain Peugeot 208 R2) kende buiten een trage leegloper in de eerste etappe weinig problemen. Hij won acht van de twaalf proeven en eigende zich met deze zege in Cyprus ook de titel toe van Europees kampioen in de klasse ERC3.

De Argentijn Juan Carlos Alonso kende wat meer problemen. Zijn Mitsubishi Lancer Evo X viel zonder remmen in de eerste lus en Alonso sleepte dat probleem mee tot aan de finish, met enkel de eerste versnelling om af te remmen. Zijn heldhaftige rit bracht hem een vierde plaatse in de klasse voor productiewagens en uiteindelijk ook de titel van Europees kampioen in de klasse ERC2.

(foto: fiaerc.com)

error: Alert: Content is protected !!