Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP Aragon

In een notendop: MotoGP Aragon

  • MotoGP – Dit was een van de zeldzame races waarin de spanning moest worden gezocht in de strijd om de tweede plaats. Andrea Dovizioso, op de fabriels-Ducati, haalde het daar uiteindelijk van de Pramac Racing “klantenversie” van Jack Miller, derde. Vooraan was er geen houden aan Marc Marquez, die met de Repsol Honda aan het einder verdween en dominant won. Hij breidt zijn voorsprong in de WK tussenstand nog maar eens verder uit.
  • Moto2 – Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) haalde zijn tweede zege van 2019 na een perfecte race. Hij bleef voor aan Jorge Navarro (HDR Heidrun Speed Up) en kampioenschapsleider Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS). Die deed een goede zaak nadat uitdager Augusto Fernandez (FlexBox HP 40) al in de eerste ronde onderuit ging.
  • Moto3 – Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team KTM) maakte er een demonstratierit van op Aragon. Hij brak los van het peloton en haalde een dominante zege voor Ai Ogura (Honda Team Asia) en Dennis Foggia (SKY Racing Team VR46). Titeluitdager Dalla Porta kwam met de Leopard Racing Honda niet verder dan een 12de plaats en verliest punten in de tussenstand.

 

(foto:motogp.com)

error: Alert: Content is protected !!