Home > #Hoofdnieuws > F1 Singapore: Vettel voor het eerst in meer dan een seizoen

F1 Singapore: Vettel voor het eerst in meer dan een seizoen

Singapore had niets van de spanning en het spektakel van de voorbije F1-wedstrijden. Na een wedstrijd met veel strategie en drie tussenkomsten van de safety car ging de zege naar de Duitser Sebastian Vettel. Voor de Duitser was het meer dan een jaar geleden, van Spa 2018, dat hij nog eens gewonnen had. Bovendien haalde Ferrari voor het eerst in meer dan twee seizoenen de dubbel, want de tweede plaats in de nachtwedstrijd was voor de Monegask Charles Leclerc. Max Verstappen kon voor het eerst sinds Hongarije nog eens op het podium eindigen.

Vettel won in Singapore voor de 53ste maal in zijn carrière, de veertiende maal ook met Ferrari en dat moet hem goed doen. De voorbije wedstrijden, zeg maar het voorbije seizoen, stapelde Vettel de kleine en grotere foutjes op, en dat terwijl Leclerc aan een steile opgang bezig was. Achter de beide Ferrari en de Red Bull eindigde Lewis Hamilton na een anonieme race vierde, voor Valtteri Bottas, zijn teamgenoot bij Mercedes F1. Hamilton (296) blijft uiteraard WK-leider voor Bottas (231) en Leclerc (200).

Alexander Albon (Red Bull) werd zesde, voor Lando Norris (McLaren). Gasly (Toro Rosso), Hulkenberg (Renault) en Giovinazzi (Alfa) maakten de top-10 compleet.

error: Alert: Content is protected !!