Home > Electric > Extreme E: met Veloce Racing, Vergne en Newey

Extreme E: met Veloce Racing, Vergne en Newey

Veloce Racing kondigde aan deel te nemen aan het Extreme E kampioenschap. Het wordt een compleet nieuw raceteam geleid door Jean-Éric Vergne, Adrian Newey en drie jonge ondernemers.

Topontwerper Adrian Newey en Formula E ster Jean-Éric Vergne kondigden de lancering aan van Veloce Racing, een team voor de radicale Extreme E race serie. Ze worden gesteund door het zusterbedrijf, de spelletjesmaker Veloce Esports. Aan boord van het management team vinden we ook Daniel Bailey, Rupert Svendsen-Cook en Jack Clarke, samen met Harrison Newey en Jean-Éric Vergne.

Adrian Newey, een van de meest succesvolle ontwerpers in Formule 1, zal het team leiden, samen met Darryl Eales (voormalig CEO van LDC) en Andy Webb (voormalig CEO van Marussia F1). De 21-jarige Harrison Newey rijdt tegenwoordig in de Japanse Super Formula eenzitters en wordt bij Veloce Racing directeur van “Business Development”.

Het Extreme E kampioenschap zal aanvangen in 2021 en zal elektrische SUV voertuigen tegen elkaar laten uitkomen in races in afgelegen gebieden van de wereld. Het is een idee van Alejandro Agag, stichter van de Formula E. De E-SUV races zullen gehouden worden op Groenland en verwacht wordt dat de Himalaya, een woestijnrace, het regenwoud en een eiland in de Indische OCeaan nog zullen bevestigd worden op een kalender die vijf wedstrijden zal tellen.

(foto: veloce racing)

error: Alert: Content is protected !!