Home > Circuit > Toerisme > TCR Europe: Maxime Potty wil seizoen in schoonheid eindigen

TCR Europe: Maxime Potty wil seizoen in schoonheid eindigen

Het is de laatste rechte lijn voor de TCR Europe: Barcelona, dit weekend, en daarna Monza, midden oktober, om het seizoen van de Europese competitie voor toerismewagens af te sluiten. Twee kansen voor Maxime Potty om zich te onderscheiden.

De zomervakantie zit erop. De herfst staat voor de deur, en dus trekt de TCR Europe naar het zuiden voor zijn twee laatste afspraken. Dit weekend wacht het Circuit de Barcelona-Catalunya op Maxime Potty. “Ik wil het seizoen absoluut op een positieve noot eindigen”, benadrukt onze 19-jarige landgenoot. “In Oschersleben, begin augustus, kreeg ik met pech af te rekenen, door technische problemen in de trainingen en een aanrijding in het begin van de tweede race. Sindsdien werd het minimumgewicht van de Golf GTI TCR herzien en moeten we vijftig kilogram minder aan boord meenemen. Dat maakt natuurlijk een groot verschil!”

De rijder uit Hamoir stond al op het podium in Hockenheim en Spa-Francorchamps, en heeft veel zin om opnieuw te proeven van de champagne. “Sinds het begin van het jaar, was ik bijna altijd de beste Volkswagen-vertegenwoordiger”, legt de rijder van Team WRT uit. “We weten echter ook dat ons niveau ten opzichte van de tegenstanders veel afhangt van de fameuze Balance of Performance en het ‘Performance Weight’ dat alle auto’s in evenwicht moet houden. Met vijftig kilogram ballast op de Red Bull Ring en zestig in Oschersleben, waren we duidelijk in het nadeel. Dankzij de aanpassing in de BoP voor de wedstrijd in Spanje zouden we op een plek moeten terechtkomen die beter strookt met onze ambities.”

Maxime heeft op dit moment de negende plek in de rangschikking van het kampioenschap beet, maar de strijd ligt helemaal open, gezien zijn 34 punten achterstand op de tweede en 24 op de derde in de tussenstand. “In de wetenschap dat er elk weekend 85 punten op het spel staan, kan de situatie erg snel evolueren”, bevestigt Maxime. “In de TCR Benelux, een competitie met vijf manches van het Europese kampioenschap, sta ik trouwens zesde. In ieder geval zal ik racen zonder na te denken over die twee kampioenschappen. Mijn voornaamste objectief is het podium. Ik wil plezier hebben en een goede indruk nalaten met sterke resulaten. Met Jean-François Hemroulle als coach en het hele Team WRT rond me, beschik ik in Barcelona over de ideale omstandigheden. Ik ben klaar voor de strijd!”

Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het menu, voor de uitermate belangrijke kwalificatiesessie op zaterdag om 11.40 uur. Voor de races geven we afspraak op zaterdag om 15.45u en op zondag om 12.30u, rechtstreeks op www.tcr-series.tv/europe en op de site van RTBF Auvio: www.rtbf.be/auvio.

(persbericht/foto’s: Quentin Champion)

error: Alert: Content is protected !!