Home > #Hoofdnieuws > DTM – SUPER GT: op naar topmeeting in Hockenheim

DTM – SUPER GT: op naar topmeeting in Hockenheim

Over goed twee weken is het DTM 2019 aan de finale toe en voor het eerst zien we maar liefst zes merken aan de start van een DTM-race verschijnen.

Foto: © GTA-SUPER GT

De drie merken uit de Japanse SUPER GT doen het namelijk samen met de merken van DTM in Hockenheim op 5 en 6 oktober en dat is de laatste afspraak van het DTM dit seizoen. Honda, Nissan en Lexus nemen het dus op tegen de DTM-merken Audi, BMW en Aston Martin en dat onder meer met ex-F1-wereldkampioen Jenson Button. Om deze confrontatie voor te bereiden, zullen de Japanse teams uit SUPER GT op donderdag tweemaal 60 minuten mogen testen, waarbij de toegang vrij zal zijn.

Naast Jenson Button in de Honda NSX-GT, zien we bij Nissan en Lexus telkens twee rijders, die ieder één race zullen betwisten. Nissan doet het met viervoudig kampioen Ronnie Quintarelli en tweevoudig kampioen Tsugio Matsuda. De kampioenen uit 2017, Nick Cassidy en Ryō Hirakawa doen het voor Lexus. Op de Hockenheimring zagen we 30 jaar geleden al een Toyota Supra 3.0i in DTM racen.

De merken van DTM gaan vervolgens naar de Fuji International Speedway om op 23 en 24 november met de Japanners te racen.

error: Alert: Content is protected !!