Autoclub Medina vzw Bornem organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2019 de Belgian Westhoek Classic, een regelmatigheidsrally. Geen enkele zichzelf respecterende oriëntatiesporter zal het nalaten om deel te nemen. Voor de vijftiende verjaardag van het evenement beloofden de Vanoverschelde broers vorig jaar een “specialleke“. Oordeelt u zelf.

De wedstrijd is ondergebracht in het VAS Marathon kampioenschap. De gemiddelden liggen iets hoger dan in rittensport en classic, de routes zijn iets langer en de evenementen kunnen over twee dagen worden gespreid. Vijfhonderd kilometer. Dat is wat de deelnemers zullen moeten afleggen. Ook dit jaar is er een avondlijke start in Ronse, op de markt, waarna het onmiddellijk over de taalgrens gaat, richting Bergen. Het is een etappe waarover de organisatie nogal geheimzinnig doet. Dat voedt natuurlijk alleen maar de spanning!

Op zaterdagochtend gaat het verder, over de gladde wegen in de buurt van Sivry, Rance en Renlies. Voor de kenners, het is een tracé dat vroeger deel uitmaakte van de Bianchi Rally. Een service wordt gehouden aan de gekende ‘Lac de l’Eau d’Heure’. Daarna gaat het naar de circuits. Na een middagpauze, met wagenpark in de paddock van het kartingcircuit van Mariembourg, slingert het parcours richting het oude F1-circuit van Nijvel. Dat circuit bestaat niet meer maar de pientere uitzetters leveren er wel een regelmatigheidsproef die amper afwijkt van het tracé van de Grand Prix van België 1972 en 1974! En dan komen de lange trajecten aan bod, met een middagetappe van zo’n slordige 250 kilometer aan non-stop navigatie, een service nabij het circuit van Nijvel en een afsluitende regularityproef van net geen 40 kilometer!

Autoclub Medina blijft trouw aan zijn recept. En dat behelst een flinke dosis nostalgie en charme, zonder elektronische tijdsopname maar met bemande controles, nachtelijke proeven, een show RT en zo veel meer. Op vrijdag 20 september vertrekken de eerste deelnemers vanop de Grote Markt in Ronse, voor een eerste deel dat een einde neemt aan het Van der Valk hotel in Bergen. Op zaterdag gaat het dan weer van start vanaf 8u30. De finish wordt verwacht omstreeks 21u. De deelnemers verzamelen dan in Salons Rembrandt, op de Oudenaardestraat in Anzegem voor het eindverdict.

Ook wie niet deelneemt kan de sfeer van de Belgian Westhoek Classic opsnuiven via de publiekspunten. Een interactieve kaart met passagepunten van het opgelegde (geheime) parcours wordt beschikbaar gesteld vanaf woensdag 18 september om 20u!

(vas press)

Nu ook live streaming en commentaar!

Naast de publiekspunten, de live-resultaten op onze website en het invoeren van service-teams wordt er deze editie ook uitgepakt met livestreams tijdens het evenement. Live verslaggeving, voorzien van een commentator en interviews, zal te volgen zal zijn via het Facebook-kanaal van de organisatie. 

PROGRAMMA – TIMING

VRIJDAG 20 SEPTEMBER
vanaf 16u30: technische controle Grote Markt Ronse
vanaf 19u30: START LEG 1 Grote Markt Ronse
vanaf 19u45: showproef ‘RT La Houppe’
vanaf 22u30: AANKOMST LEG 1 Van der Valk hotel Mons

ZATERDAG 21 SEPTEMBER
vanaf 08u30: START LEG 2 Van der Valk Mons
vanaf 11u30: regroup Circuit de Mariembourg
vanaf 13u45: servicezone Circuit de Mettet
vanaf 15u45: regroup & service Circuit de Nivelles
vanaf 18u15: FINISH LEG 2 Finishdorp Heestert
vanaf 18u30: BWC RALLYBAR (vrije toegang – Salons Rembrandt Vichte)

De publiekspunten zijn hier terug te vinden vanaf 18 september: https://www.belgianwesthoekclassic.be/publiek