Home > #Hoofdnieuws > IMSA LMGT: Vanthoor zet stap naar titel in VS

IMSA LMGT: Vanthoor zet stap naar titel in VS

Laurens Vanthoor en Earl Bamber zijn in Laguna Seca zevende geworden in de voorlaatste race van het Amerikaanse uithoudingskampioenschap. In hun Porsche 911 RSR deden ze beter dan hun teamgenoten en dichtste titelrivalen, Patrick Pilet en Nick Tandy.

Porsche blijft zo aan de leiding van het constructeursklassement en Laurens Vanthoor voert nog steeds het rijderskampioenschap in de VS aan. De finale, de klassieker Petit Le Mans, zal uitsluitsel moeten brengen in de titelstrijd.

Vanthoor en Bamber hebben met nog één race te gaan, twaalf punten meer dan de dichtste achtervolgers. “We hebben inderdaad een mooie voorsprong in het kampioenschap, wat belangrijk is na een moeilijk race. We hadden vooral een probleem met de banden, die te snel sleten. Meer was denk ik, ook met een andere strategie, niet mogelijk. We kijken uit naar de finale, de 10-uursrace in Atlanta, een wedstrijd ook bekend als Petit Le Mans. Porsche Noord-Amerika heeft er zijn hoofdzetel, dus voor ons is het belangrijk om de titel te kunnen vieren tijdens onze thuisrace”, aldus Vanthoor.

error: Alert: Content is protected !!