Home > Rally > Rallyraid > Dakar: Alonso en Coma in actie in Zuid-Afrika

Dakar: Alonso en Coma in actie in Zuid-Afrika

Vorige week werd bekend dat Marc Coma zich bij het Toyota team zou voegen voor de komende “Dakar”. Ondertussen kon Fernando Alonso en zijn nieuwe ploeggenoot kostbare ervaring opdoen in de Lichtenburg 400, een offroad rally in Zuid-Afrika.

Het duo reed een Toyota Hilux en klokten 728 trainingskilometers langsheen maisvelden, glooiend terrein en droge rivierbeddingen.
De Lichtenburg 400 werd gewonnen door een andere Toyota Hilux, in handen van Giniel De Villers en zijn navigator Dennis Murphy. De volgende afspraak voor Alonso en Coma wordt de Rally van Marokko.

Iedere keer we in de wagen stappen, leren we weer iets bij. We kennen de Hilux ondertussen een beetje. We rolden al over de kop, braken de voorruit en moesten de rest van de weg met een stofbril rijden. In de tweede etappe vloog er een vogel tegen de ruit, die opnieuw brak. We reden 200 kilometer met een hand aan het stuur en de andere op de voorruit om ze tegen te houden.  Al die kilometers in de Hilux brengen waardevolle ervaring mee“, aldus Alonso.

(foto: fiawec)

error: Alert: Content is protected !!