Home > VAS > Rallysprint > VAS: Pieter Tsjoen wint thuisrace

VAS: Pieter Tsjoen wint thuisrace

Pieter Tsjoen slaagde er in om voor het eerst zijn “thuiswedstrijd”, de Short Rally van Oudenaarde, als rijder te winnen. Na zeven klassementsproeven was hij sneller dan Vincent Verschueren en Timothy Van Parijs.

Pieter Tsjoen ging met de eigen Skoda Fabia R5 het beste van start. Vincent Verschueren kreeg gelijk meer dan vier seconden aan de broek en hij moest meteen in de achtervolging. Een kleine fout in de tweede passage op De Bruwaan zette hem op 12 seconden van Tsjoen. Het was een verschil dat hij met vier opeenvolgende besttijden nog kon terugbrengen naar 3.2 seconden, maar de zege was ontegensprekelijk voor Pieter Tsjoen. Op de derde podiumtrede vonden we de Porsche GT3 van Tim Van Parijs en met Frederic Miclotte op zijn eigen Skoda Fabia R5 als vierde was het kwartet Oost-Vlaamse musketiers compleet.

Helemaal vlekkeloos verliep deze editie echter niet. Zo zagen we enkele goede klappers, o.a. voor Stephan Hermann en Philip Eggermont, terwijl de Porsche van Chris Van Woensel vuur vatte en helemaal uitbrandde. Al deze incidenten zorgden her en der voor enige vertragingen, annulaties en normtijden maar eindigden zonder enig letsel voor de betrokkenen. Er was ook nog even onduidelijkheid omtrent het wel of niet uit wedstrijd zetten van Verschueren, na een alcoholcontrole, maar dat werd later herroepen.

Paul Lietaer won met de Ford Escort Cosworth het Historic gedeelte op de vijfde plaats. De Nederlander De Winkel (VW Polo), Vergalle (Skoda Fabia R5), Vander Schelden (Fiesta R5), Niels Reynvoet (Fabia R5) en Van Kamperdijk (VW Polo) vervolledigden de top 10. Stefaan Tjoens won op de 12de plaats de Divisie 1-2 en haalt zijn 8ste regionale rallytitel binnen.

(foto: aarovashortrally.com)

error: Alert: Content is protected !!