In Turkije heeft Thierry Neuville een kruis gemaakt over zijn ambities om de tiende WK-proef van het seizoen naar zijn hand te zetten en zijn titelambities nieuw leven in te blazen. De Belg ging in de openingsproef van zaterdag van de baan en verloor vier minuten. Ondertussen staat Ott Tänak stil op de verbindign van de achtste naar de negende proef.

Foto: © WRC

Neuville is na de schuiver negende in de stand, die nog steeds geleid wordt door de Finse Citroën-rijder Esapekka Lappi, die nog één seconde bonus heeft op zijn teamgenoot en wereldkampieon Sébastien Ogier. Teemu Suninen (Ford) is nu derde, net voor Andreas Mikkelsen, die de eer van Hyundai moet redden. Voor Neuville is dit tijdverlies een zeer spijtige zaak, want hij was na zijn zeer sterke vrijdag zonder meer één van de kanshebbers op winst in Turkije. Gezien de problemen van Tänak eerder deze rally, zou het WK weer helemaal open zijn geweest.

Ik reed in volledige duisternis door het stof en zag een grote steen in een trage bocht niet”, aldus Neuville. “Ik raakte van de baan en moest er weer op zien te raken en verloor zo tijd.

Met deze tussenstand zou Tänak 211 punten hebben, Ogier 193 en Neuville 174.