Goed nieuws voor het team van Claire Williams, want ondanks het feit dat er twijfel bestaat over de betrokkenheid van Mercedes in de Formule 1 na 2021, weten we nu zeker dat ze minstens aanwezig blijven als motorenleverancier. Mercedes zal nog vijf jaar langer motoren leveren aan Williams, dat zelf voor de eigen transmissie blijft zorgen. Goed nieuws komt zelden alleen, want het Britse team verlengde recent ook het contract met hoofdsponsor ROKiT en dat ondanks de laatste plaats in het constructeurskampioenschap, met slechts één punt.

De Duitsers leveren reeds sinds 2014 motoren aan de Engelsen en niet zonder succes. Tussen 2014 en 2017 behaalden ze maar liefst 15 podiumplaatsen en eindigden zelfs derde in het constructeurskampioenschap. Dit initiële contract duurde zeven seizoenen, maar werd verlengd met vijf extra seizoenen. Mercedes is in het hybride tijdperk nog steeds ongeslagen en onderweg om voor de zesde maal zowel het constructeurskampioenschap als de rijderstitel te winnen.

Foto: © Jens Mommens – Tekst: Timothy Timmerman