Dit weekend geen F1, maar wel WRC en WTRC, respectievelijk in Turkije en China, terwijl het WK Rallycross dan weer naar Letland trekt. Van Belgische zijde is het uitkijken naar Thierry Neuville in Turkije en Frederic Vervisch in China.

Dichter bij huis is er DTM, samen met de Porsche Carrera Cup Benelux op de Nürburgring, terwijl in Zandvoort de VW Fun Cup, de 2CV Cup en de C1 aan het werk zijn. Opvallend in Hockenheim is het dan weer aan de ADAC GT Masters en de Duitse F4, terwijl in Magny-Cours de Franse GT4 en F4 aan de bak komen. Overigens zien we in Engeland hetzelfde, met BTCC in Knockhill en British GT finale in Donington.

Rally is er ook met de Aarova Short Rally, ook wel de “Grand Prix van Oudenaarde” genoemd, een populaire proef in het VAS regionale rallykampioenschap.

Eindigen op vier wielen doen we in Laguna Seca, met de voorlaatste race van het IMSA. Op twee wielen is er de MotoGP van San Marino.