Net als de deelnemers aan de 2CV Racing Cup, zijn ook de leuke C1 Racing Cup zaterdag weer aan het werk. Circuit Zandvoort, dat in volle voorbereiding is op de komst van de GP F1 van Nederland volgend seizoen, is de derde afspraak van het jaar. Net als in Zolder en Magny-Cours, die naar de #232 Néo Speed Racing van Laurent Do, Thierry Le Leu, Massimo Petralia en Christophe Devis ging, is het kwartet ook hier weer favoriet.

Maar de concurrentie staat op scherp, met Régis en Arnaud Matot, die het gezelschap krijgen van Alain Boveroux in de #223 Kimy Racing, maar ook Christophe Cagnina en Pierre-Manuel Brasseur in de kleuren van Meca Performance of Andy Gaban, nu samen met Olivier Palmaers in de #231 Gaban Motorsport. De #232 dwarsbomen op weg naar een derde zege van het seizoen is zonder meer het doel.

De eerste rechtse van Zandvoort, de Tarzan Bocht ziet zo’n dertig wagens langskomen, met onder meer de #201 FloRacing (Pirlet-Maka), de #203 MCL Racing Team (De Maeyer-Kupper-De Maeyer), de #206 FSA 1 (De Wit-Seeuws-Agenais), de #207 FSA 2 (Vanhercke-Vanhercke-Van Den Hemel), de #208 TD Racing (Tumson-Tumson), de #212 Muppet Racing (Petit-Delvaux-Denis), de #218 GHC Racing (Les-Roskam), de #221 FloRacing (Borner-Herman), de #224 Raidillon 55 by WDS (Wautier-Alsteens-Vandendriesch-Alsteens), de #233 KMD 233 (Van Hove-Close-Van Bael) enzovoort.

Merken we nog op dat de populariteit van de C1 Racing Cup blijft groeien met onder meer de aanwezigheid van Gaël Frère/François Jeukenne in de #230 Team 503 by Kimy Racing. Terug van weggeweest is ook de Fransman Stéphane Cristinelli, die we al vaak in BGDC zagen, en hij doet het met AG Racing Box met Michael Fayen, en in de categorie ‘Guest’ zien we teams uit Zwitserland, Engeland en Nederland en zij rijden dus thuis. Met 90 minuten kwalificatie tussen 09u00 en 10u30 en 300 minuten race tussen 13u00 en 18u00 is het minste dat we kunnen zeggen dat de C1 Racing Cup voor spektakel zal zorgen. En dan nu actie !

persbericht/foto’s RV: Letihon.be