Na Zolder einde maart en Magny-Cours in april, hebben de deelnemers aan de 2CV Racing Cup heel wat tijd gehad om de batterijen op te laden, voor de drie meetings van het tweede deel van het seizoen:. Voor de 24 Heures 2CV de Spa-Francorchamps (26-27/10) en de Finale @ Mettet (09-10/11), trekken de liefhebbers naar de Nederlandse Duinen. Met 25 2CV en een dertigtal C1 Racing Cup die de piste delen, zijn we eigenlijk toe aan een generale repetitie voor de dubbele race rond de klok.

Het minste dat we kunnen zeggen is dat het spannend zal blijven gedurende de hele race van 300 minuten die om 13u00 start. Na de eerste twee wedstrijden van het seizoen is het Benoît Car (BNLL 1) die met 180 punten de debatten leidt, maar met een peloton achtervolgers op korte afstand! FKR-M 2, met Mehdi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Fabian Maes zijn de jagers, voor Serge Istas en Tony Furlotti (La Charbonnade de la Botte), de Britten Matty Cobb, Peter Dalkin en David O’Keeffe (afwezig in Nederland), Rudy Coppieters, Mathieu Devos en Philippe Courtois (BNLL 3), Samuel Chenier en Stéphane Sultana (Méhari 2CV Passion Trapanelle), maar ook Bernard en Claude Crespin en Christian Fosseur (BNLL 2). Zij zullen het onderste uit de kan willen halen aan de Noordzee…

Maar er zijn nog meer kandidaten met JMCE Racing 1 (Licops-Lacroix), Mickey Racing (Berben-Marquet-Speleers), BNLL Team Miko (Mikulinski-Van Marsenille), Phoenix Racing Team (Santkin-Piette-Hemroulle), The Golden Horse (Blaise-Blaise-Louys-Nopère), Seventeen MCC Hafa (Bonnan-Hooreman), Team 34 (Jamar-Renaud), Nous@ussinet (Naisse-Bouillon-Dubois), AG Racing Box (Houben-Abrahams), Oregon Team (Ragonesi-Orel), MRG Racing (Marchandisse-Grégoire-Roland), Meccano Car (Meunier-Beaudry-Beaud), en uiteraard FKR-M 1 (Van Gysegem-Abrahams). Dat is niet niks! Raphaël van der Straten doet het dan weer met Olivier Debroux en Patrick Asnong in de #2 KMD 2. Start de motoren alvast!

In de andere klassen zien we Brethenoux-Brethenoux-De Well-Rousse (2CV de Feu) die de leider is in ‘Améliorée’ tegen de #31 van Willaert-Staelen-De Bel (2PK Racing), een duel dat de #68 Team FG 2CV Passion van de Lercher-Mazurier als scherprechter krijgt. De #602 BKR van Asselborn-Surel-Cadot en de #123 Dutch Dyane Racing Team van Van Koppen-Van Der Goes-Van Der Voort-Van Der Voort doen het in ‘Classique’. Met 90 minuten kwalificatie tussen 09u00 en 10u30 en 300 minuten race tussen 13u00 en 18u00 is het minste dat we kunnen zeggen dat de wedstrijd van de 2CV voor spektakel zal zorgen. En dan nu actie!

persbericht/foto’s RV: Letihon.be