De voorlaatste wedstrijd bracht al één duidelijke winnaar naar voren. Didier Dexters volgt zichzelf op als kampioen in de klasse A (-1600cc). Alle andere titelpretendenten moeten nog wachten tot de absolute finale op zaterdag 5 oktober, uiteraard op het Duivelsbergcircuit.

Didier Dexters en zijn Toyota MR2 waren dit jaar opnieuw een klasse te sterk voor de concurrentie. Hij besloot deze voorlaatste wedstrijd dan ook als kampioen 2019. Toch was het nog even afwachten wat onder andere een Wouter Desender in de Honda Civic zou presteren. Dexters liet al meteen in de eerste reeks één volle seconde voorsprong noteren op Rens Van der Linde en zijn Honda Civic. Desender was op de sukkel nadat hij een wiel kwijt speelde. In de tweede reeks pakte Dexters opnieuw de besttijd en was dan al zeker van de pole in de A-finale. Die zou moeilijker blijken dan hij zich had voorgesteld. Na een goede start kreeg hij al snel Jacky Simons, de winnaar van de B-finale, met zijn Toyota Corolla op de hielen. Van der Linde tikte de vangrail en moest opgeven. Wouter Desender naderde dan met rasse schreden en Dexters nam geen risico meer en dook de jokerronde in. Dat was het sein voor Desender om voluit te gaan en de eindzege naar zich toe te halen, voor Dexters en Jacky Simons. Maar deze tweede plaats was voor Didier Dexters voldoende om zichzelf op te volgen als kampioen van de klasse A.
Didier Dexters, kampioen klasse A in 2019: “Ik heb hier vandaag niet voor posities gereden maar wel in functie van het kampioenschap. Na de reeksen wilde ik zeker geen fouten meer maken. Super tevreden ben ik met dit resultaat.”

Klasse C (Promotie): Putzeys over Thomassen naar de leiding

Yenthe Putzeys deed op zaterdag gouden zaken met zijn Opel Corsa. Op een droog Duivelsbergcircuit haalde hij de volle buit binnen en gaat nu als leider naar de finale in oktober . Na twee reeksen was hij reeds zeker van de pole in de A-finale. Het werd dus uitkijken wat Stefan Thomassen, sterk bezig met de Honda CRX sinds de seizoensstart, daar tegenover zou zetten. Maar Thomassen zocht het decor op in de eerste reeks en moest aan de bak via de B-finale. Die moest vroegtijdig afsluiten. Alle kansen dus voor Putzeys die tegenwoordig aardig voor de dag komt met de kleine Opel Corsa. Na een besttijd in de eerste en derde reeks stond hij er het beste voor in de A-finale. Putzeys nam vanop pole een goede start en bleef het ritme aangeven voor een sterke Danny Kunnen in de Toyota Corolla en een goed rijdende Devlin Thijs met de Opel Corsa. Het was Thijs die het duel aanging met Putzeys. Die hervond zijn tweede adem en ging naar de zege voor Thijs en Danny Kunnen. Puzeys trekt naar de finale met 81 punten, één punt meer dan Devlin Thijs en zes meer dan Danny Kunnen. Spannend dus!

Klasse B (+1600cc): Winst voor Driesen. Probleem voor Goris

Het was ook spannend in klasse B. Bart Goris (Chevrolet Kalos) kwam aan met een puntje voorsprong op Andy Leysen. Voor beide titelpretendenten stond de druk dus op de ketel.  Na felbevochten reeksen, waarin ieder zijn voordeeltje deed, was het toch Bart Goris die opnieuw mocht plaats nemen op de pole voor de A-finale. Leysen veroorzaakte een valse start en mocht daarom tweemaal richting jokerronde gaan. Na de herstart ging Leysen wel het snelst weg voor Goris en Jan Driesen. Leysen ging al snel jokeren en sloot pas als vierde terug aan. Verontrustend was een vreemde rook die onder de wagen van Goris vandaan kwam. Leysen moest nog zijn tweede jokerronde. Jan Driesen profiteerde van het euvel bij Goris en nam de leiding over. Hij pakte een vlotte zege voor Andy Leysen en B-finale winnaar Jonas Kemps in de BMW M3. Leysen heeft nu opnieuw de leiding overgenomen van Bart Goris en trekt met vier punten voorsprong naar de finale in oktober. Andy Leysen, leider tussenstand klasse B: “Dit resultaat is best nog prima. Vooral als je weet dat als je tweemaal naar de jokerronde gaat, de wedstrijd eigenlijk een verloren zaak is. Toch heb ik bewezen dat de druk soms ook een voordeel kan zijn. Ik zet nu alles op de finale race.”

 

TECHNISCHE FICHE

Parcours: Duivelsbergcircuit (Maasmechelen) ; Meteo: fris en droog ; Deelnemers: 64 met 14 in klasse A, 34 in klasse B en 16 in klasse C

De beste prestaties :

Klasse A Klasse B Klasse C
Reeks 1 Didier Dexters
(Toyota MR2)
Bart Goris
(Chevrolet Kalos)
Yenthe Putzeys
(Opel Corsa)
Reeks 2 Didier Dexters

(Toyota MR2)

Andy Leysen
(BMW M5)
Danny Kunnen
(Toyota Corolla)
Reeks 3 Van der Linde
(Honda Civic)
Bart Goris
(Chevrolet Kalos)
Yenthe Putzeys
(Opel Corsa)

KLASSEMENTEN:

Klasse A: 1) Desender Wouter 20 punten, 2) Dexters Didier 17 punten, 3) Simons Jacky 15 punten, 4) Maes Raf 14 punten, 5) Janssen Jeroen 13 punten, 6) van der Linde Rens 12 punten, 7) Verschooren Thomas 11 punten, 8) Raemaekers Eddy 10 punten, 9) Verstraten Jean-Pierre 9 punten, 10) Olefs Bram 8 punten, 11) Cloots Laurens 7 punten, 12) Ubben Steven 6 punten.

Klasse B: 1) Driesen Jan 20 punten, 2) Leysen Andy 17 punten, 3) Kemps Jonas 15 punten, 4) Geebelen Andreas 14 punten, 5) Weltjens Thomas 13 punten, 6) Goris Bart 12 punten, 7) Schrooten Sanne 11 punten, 8) De Busser Jef 10 punten, 9) Maes Ronny 9 punten, 10) Haels Thomas 8 punten, 11) Van gorp Dieter 7 punten, 12) Lenarczyk Sebastiaan 6 punten, 13) Severeyns Wim 5 punten, 14) Mooren Dirk 4 punten, 15) Vancayseele Christophe 3 punten, 16) Verstraeten Maarten 2 punten, 17) Mast Tom 1 punt, 18) Houben Kurt 1 punt, 19) Stans Ken 1 punt, 20) Nys Tino 1 punt, 21) Gielen Robin 1 punt, 22) Scheyltjens Prisilla 1 punt, 23) Boelaers Leon 1 punt, 24) Magedeleyns Rudi 1 punt, 25) Nijssen Wouter 1 punt, 26) Weytjens Marc 1 punt, 27) Faes Tim 1 punt, 28) Huysmans Chris 1 punt, 29) Fierens Frank 1 punt, 30) Hillen Bart 1 punt, 31) Van den Bergh Bart 1 punt.

Klasse C: 1) Putzeys Yenthe 20 punten, 2) Thijs Devlin 17 punten, 3) Kunnen Danny  15 punten, 4) Nietvelt Werner 14 punten, 5) Van Tiggelen Wim 13 punten, 6) Theunissen Ben 12 punten, 7) Vliers Bjorn 11 punten, 8) Huys Basile 10 punten, 9) Nijssen Maarten 9 punten, 10) Thomassen Stefan 8 punten, 11) de Meijer Jeffrey 7 punten, 12) Bavin Sam 6 punten, 13) Jacobs Sander 5 punten, 14) Vandepas Caithlin 4 punten, 15) Vliers Henri  3 punten

(vas/foto’s: P.Claesen)