Op de IAA in Frankfurt, het grootste autosalon ter wereld, heeft het Mercedes-Benz EQ Formula E Team hun rijders en wagen voor het seizoen van 2019-2020 voorgesteld. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries nemen plaats achter het stuur van de EQ Silver Arrow 01.

Voor wie de Vries nog niet kent, hij leidt op dit ogenblik het F2-kampioenschap met ART. Stoffel reed twee jaar geleden voor McLaren in de F1 en werkte vorig seizoen in de FE af voor HWA. Net zoals in de Formule 1 heeft de wagen de typische Silver-Arrow kleur. Hierdoor zal de wagen snel herkenbaar zijn tijdens de actie.

De 41-voudige F1-rijder is “erg verheugd om nu in de kleuren van Mercedes te racen. Ik heb de kans gehad om met HWA ervaring op te doen, maar nu ben ik echt een deel van de Mercedes-familie. De komst van Mercedes in de Formula E is een enorme kans voor iedereen en de wagen ziet er alvast fantastisch uit. Het potentieel van ons team is enorm en ik denk dat we als team heel veel kunnen bereiken. Ik kijk enorm naar de start van het seizoen uit.”