Donderdagavond start met de rally van Turkije de laatste rechte lijn van het WK 2019. Op het programma staan nog Turkije, Wales, Spanje en Australië. De uitgesproken favoriet voor de wereldtitel is de Est Ott Tänak, maar afgelopen is de titelstrijd niet.

De Toyota-rijder is de uitgesproken favoriet voor de titel, getuige zijn vier zeges in de laatste vijf wedstrijden van het lopende seizoen. Zonder pech in Frankrijk, Argentinië en Italië, was hij misschien al dicht bij zijn eerste wereldtitel geweest, een stelling die ook zijn rivalen erkennen. 33 punten bedraagt de achterstand van Thierry Neuville nu op de Est en als Neuville nog een kans op de titel wil behouden, zal hij in Turkije flink beter moeten doen dan Tänak, dat geeft Neuville ook aan: “Onze wagen was altijd al sterk op dit soort wegen, dus ik kan amper wachten op de start. We gaan er vanaf de eerste meter bij moeten zijn.” Neuville stond in de laatste vijf rally’s maar één keer op het podium, een contrast met zijn erg sterke start van het lopende seizoen, toen hij tweemaal won en nog eens tweemaal op het podium stond.

Echter Turkije en daarna ook Wales zijn zware proeven, wedstrijden waar de wagens erg veel te verduren krijgen en dat zou de Hyundai beter moeten liggen dan de wat kwetsbare Toyota. En wat te zeggen van regerend wereldkampioen Sébastien Ogier, die zelf aangeeft dat het tij moet keren. Ook de Citroën-rijder kende een sterke start van het seizoen, met vervolgens een beduidend mindere zomer. Even de cijfers erbij halen: Tänak scoorde sinds Chili 123 punten, Ogier 65 en Neuville 62 (Chili, Portugal, Italië, Finland en Duitsland) .

Donderdag staat één korte proef op het programma, maar vrijdag werken de deelnemers meer dan de helft van de wedstrijdkilometers af. De rally eindigt zondag iets voor de middag Belgische tijd. Hier vindt u de timing van WRC Turkije.