Op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen werd op zaterdag 7 september de vijfde en voorlaatste wedstrijd afgewerkt voor het regionale (VAS) kampioenschap rallycross. In ijltempo werden de reeksen en finales verreden, want de nationale collega’s kregen bezoek van het Duitse kampioenschap, wat betekent dat deze reeds een eerste heat rijden op zaterdag.

Promo-klasse: Putzeys houdt stand tegen Thijs
In de klasse Promo kregen we een duel voorgeschoteld tussen de Corsa-rijders Yenthe Putzeys en Devlin Thijs. Het was Putzeys die vanop de pole het beste weg kwam in de start en ondanks zijn eerste positie als eerste voor de extra meters door de joker koos. Daardoor kwam Thijs even aan de leiding maar toen die dan de jokersectie voor zijn rekening nam kon Putzeys opnieuw het voortouw nemen om zodoende naar zijn tweede overwinning van het seizoen te rijden.

Regionaal A min 1600cc : Dexters kampioen
In de klasse min 1600cc had kampioenschapsleider Didier Dexters met zijn Toyota MR2 de hele dag de handen vol met Wouter Desender (Honda Civic) en Jacky Simons (Toyota Corolla). Ook in de finale zagen we dezelfde namen opduiken als voornaamste concurrenten van Dexters. Dexters kwam wel als eerste uit de startblokken maar moest na het spel van de joker nipt zijn meerdere erkennen in Wouter Desender die zo zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde. Ondanks de overwinning van Desender heeft Dexters nu reeds zekerheid over de titel.

Regionaal B : plus 1600cc
In de zwaarste regionale klasse maken nog drie rijders kans op de titel. Dat zijn BMW-rijders Andy Leysen en Jonas Kemps en Bart Goris met de Chevrolet Kalos. Vooral die laatste leek lange tijd een prima zaak te doen toen hij na enkele ronden nog steeds de finale leidde. Uiteindelijk diende Goris toch nog op te geven met de Kalos, Goris zag zo Jan Driessen naar de overwinning rijden voor Andy Leysen en Jonas Kemps. Een kampioen kennen we nog steeds niet, enkel Kemps valt af als kanshebber. Wanneer Bart Goris de laatste wedstrijd wint, is hij de nieuwe kampioen.

De volgende regionale wedstrijd wordt op zaterdag 5 oktober verreden, opnieuw op het Duivelsbergcircuit.

(foto’s J Dingenen)