55 jaar nadat de iconische Ford Mustang in 1964 van de band rolde, breekt Ford een wereldrecord. Maar liefst 1326 wagens van uit heel Europa waren aanwezig op de Ford Proving Grounds in Lommel. Er was een mooi gevarieerd aanbod van zowel nieuwe als oude Mustangs te zien. Hiermee is het vorige record van 960 wagens in 2017 ruimschoots gebroken. Ford kan terugblikken op een geslaagde verjaardag!

Ford vestigde in Lommel een nieuw wereldrecord voor de langste Ford Mustang parade. Een gerechtsdeurwaarder telde de 1.326 wagens die in een onafgebroken kolonne reden en kon hiermee het nieuwe record officieel bevestigen. Het vorige record dateerde nog maar van 2017. In Mexico werden toen 960 Mustangs verzameld. De deelnemers kwamen uit alle heel Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het Verenigd Koninkrijk, 68 uit Frankrijk, 53 uit Luxemburg en enkele Zwitsers, Monegasken en zelfs Polen.

Naast de recordpoging was er ook heel wat randanimatie. De fly-over van een gevechtsvliegtuig, de P51 Mustang, uit 1944 die zijn naam doorgaf aan de Ford Mustang werd met luid gejuich onthaald. Ook het Belgian Red Devil stuntteam van de Belgische luchtmacht mocht hun kunnen even demonstreren. Daarnaast was er ook een minuut stilte van voor Lee Lacocca, de man achter de Ford Mustang, die begin deze zomer overleed.

Foto © Jens Mommens