Het Jules Tacheny-circuit organiseert de eerste editie van de Classic Wheels op zondag 15 september te Mettet. Deze expositie is gericht op automodellen die gebouwd werden tussen 1975 en vandaag, en motoren die de fabriek verlieten vóór 1999.

Dit evenement richt zich op de gepassionneerden van oldtimers auto’s en klassieke motoren. Iedere exposant kan langs de ene kant zijn twee-of vierwieler tentoon stellen voor het publiek, maar krijgt ook de kans om een sessie van 20 minuten vrij rijden op het circuit te reserveren. Dé kans om samen met uw stalen geliefde een unieke ervaring te beleven! CRAC Belgium (Classic Racing en Automobiel België), gespecialiseerd in vintage-, sport- en racewagens, zal aanwezig zijn op de Classic Wheels met een zestigtal voertuigen.

Gedurende het event worden verschillende, ludieke wedstrijden georganiseerd om de hele familie te animeren ! ‘Velgheffen’, wielen vervangen tegen de chrono en verkiezingen van de mooiste voertuigen staan allemaal op het programma. Twee ‘Food & Drink’ zones worden ingericht op de verschillende paddocks zodat iedereen op tijd en stond kan bijtanken, waarbij vele specialiteiten uit de streek zullen worden aangeboden.

Gratis toegang voor het publiek

De prijs bedraagt 20€ per voertuig in de expo zone, en de inkom voor het publiek is gratis. Voor een sessie van 20 minuten vrij rijden betaal je slechts 35€ (enkel geldig voor de exposanten, en het dragen van een helm is verplicht op het circuit). Om dit organisatorisch vlot te laten verlopen, dienen exposanten zich op voorhand in te schrijven voor zowel de exporuimte als de sessies vrij rijden. Hiervoor volstaat het om het deelnemingsformulier in te vullen via deze link: www.circuit-mettet.be/nl/classic-wheels/

(persbericht +foto)