De voorbije weken had Autosportwereld.be de mogelijkheid om weer diverse wagens aan de tand te voelen. Onder meer de Fiat Tipo SW, de Mercedes GLC 200d Coupé en de Audi S6 passeerden de revue.

De Fiat Tipo SW  – Onze Fiat Tipo SW was uitgerust met een 1.6 dieselmotor, goed voor 120 pk en was mooi uitgerust met onder meer een adaptieve cruise control, zetelverwarming en lederen zetels. De auto heeft enorm veel progressie gemaakt en meet zich nu perfect met de concurrentie. Wij konden er alvast zonder zorgen mee werken tijdens het drukke F1-weekend in Spa. Met een prijs die begint op € 17.190 is de wagen uitermate geschikt voor een gezin met een beperkt budget, op zoek naar een volledig uitgeruste en degelijke wagen.

De Mercedes GLC – De Mercedes GLC zag er goed uit in het selenietgrijs. Ook deze testwagen was uitgerust met een adaptieve cruise control, een volleder rood interieur en GPS met AR-mogelijkheden. De tweeliter dieselmotor met 163 pk is vlot genoeg voor dagdagelijks gebruik en biedt alles wat je van deze wagens mag verwachten. In een steeds sterkere wordend segment, blijft de GLC een van de toonaangevende modellen. De GLC is er al vanaf € 52.000.

Audi S6 TDi Avant – De nieuwste sportieve telg van Audi beschikt over een schitterende nieuwe diesel, een drieliter V6 TDI met 349 pk en een koppel van maar liefst 700 Nm. De nieuwe Audi S-modellen, waaronder deze S6 Tdi, zijn uitstekende auto’s voor langeafstandsritten – onder meer dankzij hun fenomenale comfort – en kunnen een onderhoudend ritme zeker aan, zonder het verbruik in de hoogte te jagen. De S6 is geen RS, maar is dan ook dagelijks meer dan inzetbaar!