Home > #Hoofdnieuws > GT World Challenge Europe: wie kan wat winnen in Boedapest?

GT World Challenge Europe: wie kan wat winnen in Boedapest?

In Hongarije zijn we dit weekend toe aan de finale meeting van de Blancpain GT World Challenge Europe, of kort gesteld, het EK GT3 Sprint. De hele Blancpainserie is nog steeds een stevig kluwen, met zowel titels in sprint als uithouding voor diverse categorieën van rijders en teams, naast een algemeen kampioenschap over beide series.

Op de Hungaroring gaat het in eerste instantie om de laatste sprintraces. Andrea Caldarelli en Marco Mapelli (#563 Orange1 FFF Racing Lamborghini) trekken naar het ‘oosten’ met 79 punten, acht punten meer dan Luca Stolz en Maro Engel (#4 Black Falcon Mercedes-AMG). Met nog 35 punten te verdienen dit weekend komen ook Mirko Bortolotti en Christian Engelhart (#63 Grasser Racing Lamborghini) en Christopher Haase en Simon Gachet (#25 Sainteloc Racing Audi) nog mathematisch in aanmerking voor de titel. Bij de teams gaat het tussen Orange1 FFF Racing (81,5), tegen Black Falcon met 72 eenheden, al komen ook AKKA ASP (64,5), Grasser Racing (58,5), Belgian Audi Club Team WRT (58) en Sainteloc Racing (56) nog in aanmerking.

Nico Bastian en Thomas Neubauer (#89 AKKA ASP Mercedes-AMG) zijn dan weer zo goed als zeker van de Silver Cup, terwijl in Pro/Am de Orange1 FFF Racing Lamborghini van Hiroshi Hamaguchi en Phil Keen het opneemt tegen de Rinaldi Racing Ferrari van Rinat Salikhov en David Perel. Florian Scholze en Wolfgang Triller (Ferrari) zijn al kampioen in Am.

error: Alert: Content is protected !!